Gazanfer Ozcan... GOZYAŞLARIYLA UĞURLANIYOR!

Kadıkoy Haldun Taner Sahnesi'nde duzenlendi. Torende İstanbul Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yonetmeni Orhan Alkaya'nın konuşmasıyla başladı. Alkaya "Bu kucuk sahnelerde coşkuları da paylaştık, huzunleri de" diyerek başladığı konuşmasında, Cemal Sureya'nın "Her olum erken olumdur" dizelerine gonderme yaparak: "Soyleyecek cok şey var, susuyorum. Cunku Ozcan'ın hayat hikayesini, tiyatro hikayesini bilen herkes bu ulkede sanatcının yaşadığı acıyı bilir" dedi.
Daha sonra da kursuye bir donem İstanbul Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yonetmenliği gorevini yapan Gencay Gurun geldi.
Aktor Erol Keskin de Ozcan ile ilkokul yıllarından beri birlikte olduklarını soyleyerek şoyle konuştu:" İkimizin arasındaki mesele sadece oyunculuk değil. Birincisi ikimiz de aynı yaştayız ikincisi ilk dostluğumuz ilkokul cocuğuyken başladı. İlkokulda beraberdik ondan sonra da hep beraber olduk bundan sonra da beraber olacağız. Soyleyeceklerim bu kadar" dedi.
HASTALIĞINI BELLİ ETMEK İSTEMEDİ
Gazanfer Ozcan'ın kızı Fulya Unduz de babasının hastalığının son donemlerinde bile bunu dışarıya belli etmediğini, her zaman sanata saygı duyup "gosteri devam etmeli" kuralına gore hareket ettiğini soyledi.
21 YILDIR ONUNLA OLMAKTAN MUTLUYUM
Torunu Tarık Unduz ise konuşmasında "21 yıldır onunla olmaktan mutluluk duydum ve harika bir hayat surdum" sozleriyle dedesine olan sevgisini dile getirdi.
EŞİNİN MESAJI AĞLATTI
Gazanfer Ozcan'ın eşi Gonul Ulku'nun mesajı ise herkesi gozyaşlarına boğdu. Bir aile dostlarının kızı tarafından okunan mesajda Ulku'nun eşine 'Gazan'ım' diye hitap etmesi dikkat cekti.
DEVLETİN GORMEZDEN GELDİĞİ DEVLET SANATCISI
Rutkay Aziz ise konuşmasında şunları soyledi: "Avrupa Yakası'nda onunla birlikte oynama onuruna eriştim. Ama ikimiz de tiyatro kokenli olduğumuz icin 13 yılda seti beklerken set oncesi hep tiyatro konuştuk. Konuştuğumuz tiyatro da bu Turkiye sınırları icindeki ozel tiyatroydu. Işıklar icinde yatsın. Gazanfer Ozcan tiyaronun tartışmasız bir emekcisiydi. Ulkemdeki her emekci gibi o da odullerini aldı alkışını aldı ama bir o kadar da acılar ve huzunler yaşadı. Onunla birlikte onun zarifliğinde tiyatro sahneleri sanıyorum bir doneme perdesini kapattı. Ama yine biliyorum ki Kultur Bakanı bunu duşunecektir. Boylesine nadir bir cicek olan insanlar ender yetişiyorlar her ne kadar Turkiye icin bereketli topraklar deseler de bu nadir cicekleri koruma ve kollama altına almakla yukumluyuz. İki yıl once Ozel Tiyatroları Değerlendirme Kurulu ozcan'ın Maliye'ye olan borcu nedeniyle 50 bin YTL destek vermemiştir. Buradan Değerlendirme Kurulu'na sesleniyorum. Sen onun tiyatrosuna sahip cıkacaksın. Bitti o tiyatro yok. Bu anlamda cok acı cekiyorsunuz. Sadece Gazanfer Ozcan'ın da sorunu değildi. Butun rolleri başarılıydı bu rolu başarısız oldu. Ama yine de alkışlarla uğurlayacağız.