İstanbul'da vefat eden usta tiyatrocu Gazanfer Ozcan, Marmara İlahiyat Fakultesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Usta tiyatrocu icin Kadıkoy Haldun Taner Sahnesi'nde duzenlenen torende ise, Ozcan'ın gulen bir fotoğrafının ve "Seni cok sevdik buyuk usta" yazısının bulunduğu dev bir doviz de sahneye asıldı.
TURK tiyatrosunun duayen ismi Gazanfer Ozcan, dun son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Camisi'nde Ozcan'ın eşi Gonul Ulku Ozcan, kızı Fulya Unduz, torunu Tarık Unduz ve damadı Gazanfer Unduz ile Gonul Ulku'nun onceki eşinden oğlu Kılıc Işılay ve torunu Sinan Işılay taziyeleri kabul etti. Buradaki torene Turizm ve Kultur Bakanı Ertuğrul Gunay, İstanbul Valisi Muammer Guler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa
Sarıgul, CHP'nin İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu, Milli Takımlar Teknik Direktoru Fatih Terim, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile eski İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ali Mufit Gurtuna da katıldı. Tiyatro sanatcısı Gazanfer Ozcan'ı son yolculuğunda, rol aldığı "Avrupa Yakası" dizisi oyuncularından Hasibe Eren, Engin Gunaydın, Ata Demirer, Gulse Birsel, Levent Uzumcu, Hale Caneroğlu, Şenay Gurler,
Yıldırım Ocek, Binnur Kaya'nın da aralarında bulunduğu calışma arkadaşları, Rutkay Aziz, Bulent Kayabaş, Ferhan Şensoy, Fatih Erkoc, Kerem Alışık, Atilla Dorsay, Zerrin Ozer, Zihni Goktay ve Adnan Şenses'in de aralarında
bulunduğu sanatcı dostları yalnız bırakmadı. Ozcan'ın cenazesi, burada oğle vakti kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde bir sure eller uzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Yoğun katılımın olduğu torenin ardından Ozcan, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.
Sen kime neyi vermiyorsun
Gazanfer Ozcan icin Kadıkoy Haldun Taner Sahnesi'nde duzenlenen torene Rutkay Aziz'in konuşması damgasını vurdu. Aziz, Ozcan'ın vergi borcu nedeniyle, ozel tiyatrolar icin sağlanan odenekten yararlanamadığını belirterek şunları soyledi: "Onunla birlikte onun zarifliğinde tiyatrosahneleri sanıyorum bir doneme perdesini kapattı. Ama yine biliyorum ki Kultur Bakanı bunu duşunecektir. Boylesine nadir bir cicek olan insanlar ender yetişiyorlar her ne kadar Turkiye icin bereketli topraklar deseler debu nadir cicekleri koruma ve kollama altına almakla yukumluyuz. Bundan 2 yıl once ozel tiyatroları değerlendirme kurulu komik rakamları dağıtırken Gazanfer Ozcan'ın Maliye'ye olan vergi borcu nedeniyle 50 bin TL'yi vermemiştir. Sen kime neyi vermiyorsun? Buradan o değerli kurula sesleniyorum, ozellikle sen sahip cıkacaksın. Gazanfer Ozcan Tiyatrosu'na sahip cıkacaksın. Bitti o tiyatro yok, bu anlamda cok acı cekiyorum. BuGazanfer Ozcan'ın değil, Turkiye'nin sorunudur. Butun rollerini guzeloynadı. Bu rolu ne yazık ki başarısızdı. Biz onu alkışlarla olumsuzluğe yolluyoruz, ışıklar icinde yatsın."
Yeni oğrendim
Cenazeye katılan Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, "Gazanfer Ozcan tiyatrosunun vergi borcu nedeniyle sıkıntılar yaşadığı dile getirildi. Bu konuda neler diyeceksiniz" sorusunu şoyle yanıtladı: "Sanıyorum bazı
arkadaşların, yanlış arama konusunda ozel bir gayreti var. Bu tartışmalar 2005-2006 sezonuyla ilgili. Şimdi 2009'dayız. 2008-2009 sezonu icin tiyatrocu arkadaşlarımızın talep ettiği butun yardımları yaptık. 2007'de
secim yılı olduğu icin yardım yapılmamıştı. 2005 yılında buyuk bir tartışma lmuş, 2006'da yonetmelik duzeltilerek vergi meselesi yardım kriteri omaktan cıkarılmış. 2005 yılındaki bir tartışmanın 2009'da dile getirilmesi, devletin sanata verdiği desteği kucultmek, goz ardı etmek konusunda bir niyetin ifadesi olarak gozukuyor. Devletin yanlışından kaynaklanan bir mağduriyet varsa, son zamanlarda sanatcı dostlara gosterdiğimiz yakın duygularla bunu da gidermeye calışırız."
Gazan'ım gitti
Gazanfer Ozcan'ın eşi Gonul Ulku'nun mesajı herkesi gozyaşlarına boğdu. Biraile dostlarının kızı tarafından okunan mesajda Ulku'nun eşine 'Gazan'ım'diye hitap etmesi dikkat cekti.
Gozyaşlarını tutamadı
Annesi Fulya Unduz'le torene katılan Gazanfer Ozcan'ın torunu Tarık Unduz, toren boyunca gozyaşlarını tutamadı. Tarık Unduz, "Cok iyi bir eş, cok iyi bir baba ama inanılmaz bir dedeydi. Yarım yok, sağ olun var olun" dedi."Avrupa Yakası" oyuncuları Hale Caneroğlu ve Şenay Gurler ile Demet Akbağ,Kadıkoy Haldun Taner Sahnesi'nde duzenlenen torene katıldı.