Bu konu; Bugun Ne Giysem 3.sunden Zehir Zemberek Acıklama haberi hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, bildiğiniz gibi Bugun Ne Giysem yarışması duzenlenen ozel bir geceyle dereceye girenleri ilan etti. Ucuncunun başortulu Ayşe Doğan olduğu yarışmayla ilgili olarak Doğan bazı iddialarda bulundu ve hakkının yendiğini soyledi. Akit gazetesine konuşan Ayşe Doğan bakın neler soylemiş...

Kimi cevreler tarafınran "Muhafazakar kadının modernleşmesini temsil etti" diye sunulan Ayşe Doğan, juri uyelerini fena bombaladı.

Ayşe Doğan, juri uyelerinden Hakan Akkaya'nın bir yarışmacıyı odasına cektiğini ve o yarışmacının daha sonra favori gosterildiğini soyledi.

“Bugun Ne Giysem" adlı kıyafet yarışmasına turbanıyla katılan Ayşe Doğan cok konuşulmuştu. Yeni Akit gazetesinden Fatih Akkaya'ya konuşan Doğan, programı ve juri uyelerini kendisi uzeinden siyaset yapmakla sucladı.

Başortululu kadınları temsil etmediğini soylediği sozlerin sansurlendiğini savunan Doğan, juri uyesi Hakan Akkaya'nın Nene Hatun hakkındaki sozlerinden dolayı kendisini protesto edenler icin "Allah'ın dağlıları" dediğini iddia etti.

DİLİM TUTULDU

Carşaflıların acıla acıla bu hale geldiğini soyleyen juri uyelerinden Guneri Civaoğlu'na tepki gosteremediğini o anda dilinin tutulduğunu savundu.
"Yanaklarımdan optu"

Guneri Civaoğlu, 29 Aralık 2012 tarihli koşe yazısında cok farklı bir Ayşe Doğan portresi ciziyordu. İşte o yazıdan bir bolum:

"Sonuclar acıklandıktan sonra onu da tebrik etmek icin elimi uzattım. Birinci Rana Ozmutlu’yu, ikinci Duygu Bak’ı yanaklarından opmuştum.
Ayşe Doğan’a karşı geleneklerine saygı gereği mesafeli durup sadece elini sıkmak niyetindeydim. O uzandı ve yanaklarımdan operek tebrikime karşılık verdi. Bu bir “magazin konusu ya da malzemesi” değil. Turkiye’nin birbiriyle barışık “sosyo-siyasal” donuşum surecinin işaretidir."

-Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
5 yaşında ve otizm hastası olan oğlumlu birlikte, İstanbul'da yalnız yaşıyorum.

-Eşiniz yok mu?
Hayır ayrıldık.

-Neden?
Şiddet uyguluyordu, ayrıldık. Cocuğumuza karşı da vefasız, arayıp sormaz.

-Nerde nasıl yaşıyorsunuz, geciminizi nasıl sağlıyorsunuz?
İstanbul'da iki odalı bir evde kirada oturuyoruz. Kaymakamlık yardımıyla idare ediyoruz.

-Bu yarışmaya katılmanız nasıl oldu?
Cocuğumun tedavisi icin paraya ihtiyacım var ama surekli bakıma muhtac oğlum nedeniyle calışamıyorum. Buyuk odulu kazanırsam diye duşundum.

-Sonuc?
Buyuk bir husran yaşadım. Benim sıram geldiğince programın reytingleri artıyordu, birincilik benim hakkımdı. Ama yapmadılar.

-Diğer benzer yarışmalarda olduğu gibi bu programda da yapımcıların tanıdıkları kişilerin yarışmacı yapıldıkları iddiası doğru mu?
Bu programda oyleydi. Diğer yarışmacılar kendi tanıdıklarıydı. Cekimlerde bunu anladım. Birgun birini odaya cektiler, birşeyler konuştular. Sonradan anladım Hakan Akkaya ile tanışıyormuş. Ve o kız o gun juri tarafından favori gosterildi.

-Programda “başortululere rol model” gibi sunulmak istendiğiniz doğru mu? Başortululeri temsil ediyormuşunuz gibi?..
Maalesef jurinin bu yonde ifadeleri oldu. Bu beni cok rahatsız etti.

-Boyle bir iddianız yoktu yani?
Hayır kesinlikle, ben haddini bilen biriyim. Benim ortum bana, hicbir zaman boyle bir duşuncem olmadı. Ama benim uzerimden siyaset yaptılar.

-Nasıl siyaset?
Beni başortululerin temsilcisi gibi gostermeye calıştılar. Oysa hic oyle değil. Demin soyledim, ben haddini bilen biriyim. Hicbir zaman boyle bir iddiam olmadı, olamaz da. Kimim ki ben. Buna rağmen orneğin jurilerden Guneri Civaoğlu, ben cıktığımda podyuma, carşaflılara gonderme yaptı. Dilim tutuldu sanki, konuşamadım, savunmasız kaldım. Cumhuriyet'ten, carşaftan bahsetti. Carşaflıların acıla acıla bu şekle geldiklerini falan soyledi. Bu bir aşağılama ve hakaretti, cevap veremedim. Cok ağırıma gitti.

-Bu konuda hic tepkiniz oldu mu, juriye, program yetkililerine.
Evet oldu. Podyum cekiminde soyledim hem de ama kestiler o bolumu, yayınlamadılar.

-Nasıl tepki?
Yarışmanın ilk gunleri muhafazakar insanlardan cok tepki geldi bana, programa. Bana yakıştıramadıklarını soyluyorlardı, programa da ‘başortululeri temsil ediyormuş gibi lanse ediyorsunuz' diye tepki geliyordu. Haklılardı da. Final cekiminde dedim ki, ‘Benden tesetturlu diye bahsediyorlar, ben tesetturlu değilim, sadece başortuluyum, ben tesetturlu insanların vebaline giremem, kendim olarak katıldım bu yarışmaya. Onları temsil gibi bir niyetim asla yok.' Benim uzerimden tesetturlu insanlara laf gelmesin diye bunları soyledim programda. Ama bunları kestiler, yayınlamadılar. Beni tesetturlu bayanların temsilcisi gibi sunmaya devam ettiler.

-Yarışma suresince medyada haberleriniz cıktı mı, bu haberler de bu yonde miydi?
Evet. Orneğin Posta gazetesi ‘Cumhuriyetci anneanne torunlarını solladı' diye başlık attı. Birinci ile benim fotoğrafımı koymuşlar. Beni gosteriyorlardı.

-Programda juri Hakan Akkaya'nın Nene Hatun'a hakaret ettiği doğru mu?
Bir yarışmacıya “Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin” demiş galiba. Cok tepki geldi kanala. Hatta bir grup Erzurumlu vatandaş kanalın onunde tepki eylemi yaptı. ‘Ozur dilesin yoksa, daha cok kişiyle gelip, protesto edeceğiz' dediler. Biz provodaydık o zaman kanalda. Hakan Akkaya'nın ozur dilemek gibi bir niyeti olmadığı gibi ‘Allah'ın dağlıları' diye, dışarıdaki gruba hakaretler ettiğini anlatıyorlardı.

-Yarışmadan cekilmeyi duşundunuz mu hic?
Duşundum. Ailem de tepkiliydi zaten. Ama olmadı. 30 bin TL tazminat odememiz gerektiğini soylediler. Oderseniz cekilebilirsiniz dediler. İlk başta birşeyler imzalatmışlardı, kontrat mı ne, onun gereğiymiş. Bu yuzden cekilemedim.

-Diğer benzer yarışmalarda olduğu gibi bu programda da yapımcıların tanıdıkları kişilerin yarışmacı yapıldıkları iddiası doğru mu?
Bu programda oyleydi. Diğer yarışmacılar kendi tanıdıklarıydı. Cekimlerde bunu anladım. Birgun birini odaya cektiler, birşeyler konuştular. Sonradan anladım Hakan Akkaya ile tanışıyormuş. Ve o kız o gun juri tarafından favori gosterildi.

-Yarışmanın odulu neydi? Kazananlara odulleri verildi mi?
Birinciye 100 bin TL para odulu verileceği soylendi. Ama duyduğuma gore daha 2011'in birincisine odulu verilmemiş.

-Son olarak soylemek istediğiniz bir şey var mı?
Cocuğum icin katıldım yarışmaya. Kendimce başortuluyum, bunu istismar ettiler. Beni tum tesetturlulerin, başortululerin temsilcisi gibi gostermeye calıştılar, tepki gosterdim, oyle değil olamaz da dedim, yayınlamadılar. Cocuğum icin kazanmaya cıktım, daha cok kaybettim.
internethaber