Her ne kadar değişik cevrelerden eleştri alsada, sosyal iceriği yok densede insanları guldurmenin cok zor olduğu bu ulkede iyi iş yapıyor Recep ivedik.

Kimbilil,
Beklide Recep İvedik 3 Gelecektir

ŞAHAN GOKBAKAR, BAŞBAKAN'IN DAVOS TAVRINI YORUMLADI: İVEDİK GİBİ BİR TEPKİ AMA RECEP İVEDİK OLSAYDI, O MODERATORUN KOLUNU KIRARDI!..

Cuma gunu vizyona girecek olan 'Recep İvedik 2' ile ilgili buluştuğumuz Şahan Gokbakar yarattığı karakteri anlatırken, coğumuzun 'Recep İvedik' gibi davrandığının altını bir kez daha cizdi. Polemiklerden uzak durmaya gayret ettiğini soyleyen unlu komedyen, ozel hayatı ile ilgili de ilk defa bu kadar acık konuştu: 'Doğa'dan bir cocuğum olsun isterim...'

* 'Recep İvedik' Şahan Gokbakar'ın popularitesini golgede bıraktı mı?
İnsanlar son yaptıkları işlerle anılırlar her zaman. Benim yaptığım son iş bu olduğu icin, ve cok da başarılı bir iş olduğu icin, şimdilik beni 'Recep İvedik'le hatırlamaları cok normal. Ben rahatsızlık duymuyorum.

* Recep İvedik'in toplum olarak sosyal yapımızı yansıtan bir karakter olduğunu mu duşunuyorsunuz?
'Recep İvedik'in Turkiye'nin sosyal yapısıyla ilgili, bir anlamda fikir verdiği doğru olabilir tabii ki. Sadece bizim kahramanımızın tepkileri biraz daha abartılı. Ama sonuc olarak biz zaten boyleyiz. Ben, 'Recep İvedik' bir sosyal karakter olsun diye uğraşmadım. Komik ve gulebildiğimiz bir karakter olduğu icin 'Recep İvedik' one cıktı. Biz bazen yuksek tepkiler verebiliyoruz. Mesela Başbakanımız'ın Davos Zirvesi'nde verdiği o normal tepki gibi... Olaylar karşısında beklenmedik tepki verebiliyor insanlar. Başbakanımız orada boyle tepki verdi. Kendisine 'Kasımpaşalı' diye yakıştırma yapanlar bile oldu. Oysa herkesin durumu, karakteri farklıdır.

* Başbakan Davos'ta moderatore 'Recep İvedik' gibi bir tepki mi gosterdi' demek istiyorsunuz?
Evet! Aynen 'Recep İvedik' gibi bir tepki ama bence Başbakan yine de masum, az bile tepki gosterdi. Moderatoru eliyle itti. Başbakanımız'ın yerinde 'Recep İvedik' olsaydı o moderatorun kolunu kesinlikle kırardı. Dolayısıyla Başbakanımız 'İvedik' gibi davransa da onun kadar ağır bir cıkış yapmadı. Ortada şoyle bir gercek var ki, 'Recep İvedik' aslında kendisine gosterilen tutumlara kendince karşılık veriyor.

OKLARI YANA KOYUYORUM
* 'Recep İvedik'i karakter olarak bir fenomen haline getirmeyi başardınız. Yeni bir karakter var mı yaratmak istediğiniz?
Evet, bir karakter uzerinde calışıyorum; kafam meşgul bu aralar. Şu kadarını soyleyebilirim; hani okulda uzun boylu, iri yarı en dikkat ceken ama surekli dalga gecilen bir tip vardır ya, oyle bir tip canlandırmayı duşunuyorum.

* Cem Yılmaz'ın filminizle ilgili yaptığı olumsuz yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim hic kimseyle bir derdim yok. Kimseyle kavga da etmiyorum. Sadece uzerime gelen okları alıp yan tarafa koyuyorum.

* Kavgacı değilsiniz yani?
Kesinlikle kavga etmek istemiyorum. Yeni birinin cıkmasını istemiyorlar piyasada. Gecen gun Beyaz'ı izledim. 'Kac kişi var ki zaten bu piyasada, neyi paylaşamıyoruz?' diyordu. Doğru...

* Film sektoru, rant elde edilen bir savaşı alanı mı?
Ben konuya oyle bakmıyorum. Sonuc olarak 4.5 milyon izleyici 'Recep İvedik'i izledikten sonra 'A.R.O.G'u da izleyebilir, diğerlerini de izleyebilir. Benim kimseyle bir problemim yok ama bazılarının benimle problemleri var.

* 'Recep İvedik 2'de izleyicinin ne hissetmesini istiyorsunuz?
Benim şu sıralar en cok istediğim şey izleyicinin 'Recep İvedik 2'yi izlediğinde salondan kahkahalarla cıkması ve verdiği 10 TL'yi helal etmesi. Filmin fragmanı icin ilkinden cok daha komik olduğu yonunde yorumlar aldık. İnşallah herkes cok guler.

* 'Recep İvedik 3' de gelecek mi?
Aklıma Recep İvedik'le ilgili yine komik bir senaryo gelirse, tabii ki devamını cekerim. Başarılı olup olmamasıyla ilgilenmiyorum.