Soz yazarı Aysel Gurel, vefatının birinci yıl donumunde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Gurel'i anmaya gelen yakınları ve sevenleri, mezarını ciceklerle susledi. Yapılan duanın ardından torende bulunanlara Aysel Gurel'in en sevdiği tatlı olan profiterol ikram edildi. Bu arada, Aysel Gurel'in şiirlerinin yer aldığı bir kaset dinletisi de yapıldı.
Anma torenine, Aysel Gurel'in kızları Mujde Ar ve Mehtap Ar, damadı eski bakanlardan Ercan Karakaş, torunu Soz Ar, besteci Garo Mafyan ile bazı yakınları ve sevenleri katıldı.
Mujde Ar, basın mensuplarına annesi Aysel Gurel'den ayrı gecen bir yılı anlatırken, “Ben onu kucuk bir kız cocuğu gibi gorurdum. O kadar saf ve masumdu. Onu hic kirlenmeyişliliğiyle cok andık” dedi.Gurel'in 79 yaşındayken bile hayata hala cok şaşıran bir yonunun olduğunu ifade eden Ar, “Onu cok ozluyoruz, ama yaşam boyle, bir yerde noktalanıyor” diye konuştu. Annesinin olumunden sonra yayımlanmamış binlerce şiirini bir araya getirdiklerini anlatan Ar, bunları bir kitap haline getirerek sevenleriyle paylaşacaklarını ve Gurel'i boyle yaşatacaklarını soyledi.
Mehtap Ar da annesine buyuk bir ozlem duyduğunu belirterek, “Şu an ruya goruyormuşum, uyandığımda annemi gorecekmişim gibi geliyor” dedi.“O benim annemdi, cocuğumdu, sevgilimdi, babamdı, benim her şeyimdi” diyen Mehtap Ar, şunları soyledi:“Onu cok ozluyoruz. Her an gelecekmiş gibi. Bana geldiğinde parmağını zilden hic cekmezdi. 'Benim geldiğim belli olsun istiyorum' derdi. Ben iyi şeyler yaptığımda beni teşvik eder, yureklendirirdi. Ben de guzel şeyler yapıp annemi mutlu etmeye calışırdım. Herkese moral verirdi, hayata hep iyi bakardı. Hep bunları bekliyorum.”
Mujde Ar'ın eşi eski bakanlardan Ercan Karakaş da Aysel Gurelsiz bir yılın cok zor gectiğini belirterek, 'Aysel Gurel unutulacak bir insan değil. Kendisi bir dunya insanıydı, uretkendi. Olumunden sonra gorduk ki yayımlanmamış binlerce eseri var. Onları toparlıyoruz. Aysel gibi insanlar aramızdan ayrılsa da urettikleriyle yaşamaya devam ederler. O da bizim tesellimiz oluyor” diye konuştu.
Besteci Garo Mafyan da “Ayselsiz hayat hic cekilmiyor. Bizim icin cok başka bir insandı” sozleriyle duygularını dile getird