Bu konu; Hukumet Kadın Filmine Şok Dava haberi hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, Demet Akbağ'ın başrolunde oynadığı ve gectiğimiz gunlerde vizyona giren yeni filmi Hukumet Kadın filmine şok bir dava acıldı. Mardin'de yaşayan emekli bir din gorevlisi filmin Mardin kulturune hakaret edici bir koınusu olduğu ve bunun icin 10 milyon dolarlık tazminat davası actığını soyledi. İşte detaylar...

Gectiğimiz hafta vizyona giren ’Hukumet Kadın’filminde Mardin’in tarihi değerlerine ve kulturlerine hakaret edildiği ilerisuren emekli din gorevlisi M. Sabih Eldemir, film hakkında 10 milyon dolarlıktazminat davası actığını soyledi.

Emekli din gorevlisi M. Sabih Eldemir tarafından MardinCumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suc duyurusunda film hakkında tazminatdavası acıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yaptığı suc duyurusundan sonraadliye cıkışında basın acıklaması yapan emekli din gorevlisi M. Sabih Eldemir,vizyona giren “Hukumet Kadın” adlı filmin başaktor ve yonetmen Sermiyan Midyat,Demet Akbağ ile filmin butun oyuncuları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na sucduyurusunda bulunduğunu soyledi.

Filmde Mardin’in tarihi değerlerine ve kulturlerinehakaret edildiğini ileri suren Eldemir, "Kurtlere, Araplara baştaMuslumanlara olmak uzere Suryanilere, Yezidilere hepsine hakaret vardır. BizMardin’i butunleştirici, Mardin’i birleştirici Mardin’i bir narın taneleri gibigormek istiyorken, maalesef Mardin’e yakışmayan Mardin’in kulturune ve orfadetlerine uygun olmayan sahneler dini değerlere hakaretvari sahneler bizleriuzmuştur" dedi.

Bundan sonra bu tur filmlerin Mardin’de cekilmesineizin verilmeyeceğini savunan Eldemir, "Filmin galadan, vizyondancekilmesini istiyorum. Kultur Bakanlığı’nı harekete gecmesini istiyorum.Vizyona giren filmin gecen uc dort gunluk surenin de değerlendirerek filminbutun gelirlerine tazminat davası acıyorum. Suc duyurusunda 10 milyon dolartazminat davası actım. Bu parayı da o filmde kahkaha atanlara halkın gozuonunde dağıtacağım. Telif Hakları Genel Mudurluğu Komisyonu tarafından filminincelenerek proje dışına cıkılıp cıkılmadığının tespitinin ve protokole uyulupuyulmadığını tespiti ile taranma ivedilikle bilgi verilmesini istiyorum”şeklinde konuştu.