İVANA SERT, SON BİRKAC YILDIR HAYATIMIZA GİREN 'İKONCAN' SIFATINI TAŞIYAN İSİMLERDEN BİRİ.

Stiline ve tarzına olduğu kadar bakımına da ozen gosterdiğini anlatan İvana Sert, 'ikoncan diyorlarsa vardır bir nedeni' dercesine kendiyle barışık ve beğenilmekten hoşnut.
Kabul edelim; son birkac yıldır magazin gundemini işgal eden 'ikoncan' kavramı kulağa itici gelen bir sıfat. İkon olmaktan ziyade ikon taklidi yaptığı icin sıfatın sahibini kucuk goren bir tonu var. Magazin gundemini meşgul eden 'ikoncan'ları kah saatlerce guneşlenmeleri, kah bikinilerinin aksesuarları vesilesiyle yakından tanıdık. En azından magazin haberlerinde yer verildiği kadarıyla...
İşadamı Yurdal Sert ile yaptığı evlilikten sonra sosyetik isimler arasında anılan ve ikoncan listesinin başında yer alan İvana Sert icin de durum boyle gorunuyordu. Son olarak birkac ay once Maxim Dergisi'ne verdiği pozların ardından gundeme gelen İvana Sert gercekte kimdir, neden ikoncanlar listesinde yer edinmiştir, hayatta neler yapar merak ettik ve sorularımızı ona yonelttik.
* Tarzınızla one cıkan bir isimsiniz ama İvana Sert ismini ilk kez duyacak biri icin kendinizi nasıl anlatırsınız?
İlk olarak anneyim ve bu beni cok mutlu ediyor. Aslında giyimime ve tarzıma her zaman cok onem gosteriyordum ama nedense son 2-3 senedir one cıktı. Ozellikle dikkat cekmek icin yapmıyorum ama herhalde basın surekli aynı kadınları lanse etmekten sıkılıyor. Yeni isimler gostermek bir yarışa donuşuyor galiba...
* Kameralar da ışığınızı seviyor ama...
Belgrat'tayken muzik eğitimi aldım hala piyano calıyorum. 16 yaşındayken de modellik yapmaya başladım. İşin profesyonellik kısmına alışkınım, kameralarla dostum. Yıldız olmak her zaman icimde vardı demek ki.
MART AYINDA BİR SURPRİZİM VAR
* Hakkınızdaki haberlerde o gun nerede olduğunuz, ne giydiğiniz gibi şeyler yazıyor. Gundelik hayatta İvana Sert neler yapar peki?
Bu aralar cok yoğunum. Aslında mart ayında buyuk bir surprizim olacak! Bunun dışında gunumun buyuk coğunluğu oğlum Ateş'le geciyor, evimizle ilgileniyorum. Yemek yapmak benim icin stres atmanın bir yolu. Zaten 8 yaşımdan beri yemek yapıyorum.
* Siz 'bir surprizim var' deyince, bir donem girişip de yarım bıraktığınız album projesi geldi aklıma. Yoksa onu mu tamamlamak niyetindesiniz?
Hayır, albumle ilgili bir surpriz değil. Şimdilik kimseye soylemiyorum cunku zamanı gelince tam bir patlama yaratmak istiyorum.
* Gundemde olan ve stili konuşulan isimler kendi markalarını yaratmak konusunda istekli oluyor. Boyle bir planınız mı var?
Yapacağım her şeyin icinde biraz moda oluyor tabii ama daha fazla bir şey soyleyemem ki surprizi bozulmasın.
* Eda Taşpınar ve Aylin Tahincioğlu gibi isimlerle arkadaşsınız. Kendi aranızda modadan konuşuyor musunuz?
Cok konuştuğumuzu soyleyemem. Hepsinin kendine has bir stili var. Hepimiz farklı şekillerde dikkat cekiyoruz.
BEĞENİLMEK HOŞUMA GİDER
* Dikkat cekmek başa bela değil yani? Mesela gecenlerde bir marka icin Turkiye'ye gelen moda tasarımcısı Patricia Field da tarzınızı beğenenlerdendi...
Beğenilmek elbette hoşuma gidiyor. Stilimi beğenmeleri de oyle, yalan soyleyecek değilim. Ama bunu ozellikle yapmadım. Patricia ile arkadaş olduk. Bahsettiğim surpriz projem icin onu da davet edeceğim.
* Tarzınızı kendiniz nasıl tanımlıyorsunuz?
Sabah uyanıyorum ve kendimi nasıl hissedersem oyle giyiniyorum. Ozellikle elbise giymeyi seviyorum. Onemli olan gorulmemiş, farklı bir kombinasyon yaratmak. Bu şekilde giyinip cıkıyorum ve karşıma 10 tane kamera da gelse benim icin değişen bir şey olmuyor.
* Ekonomik krizin etkileri giyim alışverişi alışkanlıklarınıza yansıdı mı?
Ekonomik krizin en buyuk etkisi psikolojik acıdan oldu. Evet, kriz var ama ben zaten her zaman cok pahalı kıyafetler almıyorum. Her davete binlerce dolarlık elbise ile gitmiyorum. Bir kere para verip aldığım kıyafeti de bir daha giymemek gibi bir durumum yok.
* Gardırobunuzun vazgecilmez parcaları neler?
Elbiseler, ozellikle de siyah olanlar, kot pantolonlar ve şapkalar. Tarzı olan ve her yerde gorulmeyen parcaları tercih ediyorum.
* Son donemde 'ikoncan' sıfatı ile anılan isimlerden biri oldunuz. Neden bu sıfat yakıştırıldı size?
Dunyanın her yerinde ikon kavramı var. Mesela İngiltere'de Kate Moss, Victoria Beckham ve son olarak da Agyness Deyn... Bizde de bu takip ediliyor herhalde, 'ikoncan' Turkiye'ye uyarlanmış hali gibi. İstemeden de olsa boyle geldi boyle gidiyor. Ama yine de dert ettiğim bir şey değil ne de olsa sonucta bir tarzınız olduğunu gosteren bir sıfat. Konu stil olunca bence en onemli şey insanın kendine guvenmesi ve kıyafetleri taşıyacağına olan inancı. Yeni sezonda canlı, floresan renkler one cıkacak. Bunu direkt takip etmektense yine kendi yolumu cizeceğim. Stil konusunda kendi adıma bir şeyler yapacağım.
* Sizin ornek aldığınız bir stil ikonu var mı?
Huseyin Cağlayan cok başarılı ve Emel-Yaz Kurhan kardeşlerin markası Yazbukey de...
DEDİKODU SEVMEM GUNE GULEREK BAŞLARIM
* Aile kavramı sizin icin ne ifade ediyor?
Biz hep birlikteyiz. Yurdal da ben de hiperaktifiz, Ateş de bu yuzden tam bir bomba! Benim yetiştiğim yerde cocuklara anneleri, anneanneleri bakar. Bana burada yardımcı olacak kimse yok, onun icin Ateş'in bakıcısı var. Annem burada olsa hayatta bakıcısı olmazdı. Oğlum bana aşık, bir yere giderken o kadar ağlıyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum.
* Ateş'e kardeş duşunuyor musunuz, belki bir kız cocuk?
İstiyoruz evet. Bir kızım olsa neler yapardım, neler giydirirdim ona...
* Uzun zamandır Turkiye'de yaşıyorsunuz. Artık iyice alışmış olmalısınız?
Burası artık benim ulkem oldu. 'Sırbistan mı, Turkiye mi?' diye sorarsanız, cevabım 'Turkiye' olur. Bunu ailem de biliyor, zaten oraya geri donmediğime gore...
* Hep hayal ettiğiniz hayatı mı yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz yere gelirken caba harcamanız gerekti mi?
İster unlu ister zengin olsun kimse her istediğine doğrudan sahip olamaz. Kucuk de olsa bir sorun, bir sıkıntısı her zaman olur. Ama bu dertleri de yaşamayı bilmek gerek. Boylece her şeyi olumluya cevirmek en azından canımızı daha az sıkmak mumkun.
* Fazlasıyla pozitif duşunen bir insansınız...
Kesinlikle oyleyim. Gune gulen bir yuzle başlarım, dedikodu sevmem... Kocam da cok pozitif duşunceli bir insan, cok guler yuzludur.
Yalnız fotoğrafım cıkıyor ama kocam hep yanımda
* Gecen aylarda Maxim Dergisi'ne verdiğiniz pozlar yuzunden eşinizle aranızın acıldığı konuşuldu, nedir işin aslı?
O roportaj cok ses getirdi bir daha karşıma boyle bir teklif gelirse hayatta kabul etmem! Anlamadığım şey, benim fikrime gore o pozlarda da, kıyafetlerde de seksilik olmamasına rağmen işin bu kadar buyumesi. Şamdan'daki pozlarım bile bence daha seksiydi! Bilmiyorum neden bu kadar abartıldı oysa aile icinde hic de sorun cıkmadı. O gunler de gecti gitti. Kotuluk zaten bana ulaşamıyor cunku ben aramızda buyuk bir mesafe bırakacak bir duvar oruyorum.
* Yine aynı roportajda Johnny Depp'i cok beğendiğinizi soylemiştiniz...
Evet, mistik bir havası olduğu icin beğeniyorum. Onu İngiltere'de bir mekanda gordum. O zamanda yanımda kocam vardı. Hep tek başıma fotoğraflarım cıkıyor ama kocam benim hep yanımda!
GUZELLİĞİNİN SIRRI HAMAM
* Pozitif duşunce dışında bakım ve guzellik icin uyguladığınız bir formul var mı?
Hamam cok etkili bir guzellik formulu. Ayda bir kere hamama gitmeli. Ayrıca bol bol spor yapıp, su icmek ve balık gibi sağlıklı besinler almak da onemli. Her şey bir yana genetiğin de etkisi var tabii. Sırbistan'da, Slovakya'da ya da Turkiye'deki guzellik kriterleri, ozellikleri farklı. Hep diyorum ki esmer bir Turk guzeli bizim oralara gitse cok ilgi ceker. Bir tane hayatımız var, elimizden geldiğinde iyi yaşamalı kendimize bakmalıyız, ki bu erkekler icin de gecerli.
akşam
İVANA SERT RESİMLERİ İCİN TIKLAYIN