Sevgili melekler, 2012 Londra Olimpiyatlarında ozel yapım atletizme uygun yapma bacaklarla, sağlam atletlerle yarışan ve buyuk başarı ve un elde eden Oscar Pistorius'un başı fena dertte. Sporcunun kız arkadaşının oldurulmesi ve Pistorius'un evinde kanlı bir kriket sopasının bulunması kafaları karıştırdı. İşte haberin detayları...

Dunyanın ilk ampute atleti olarak tarihe gecen ve Londra Olimpiyatları'nda elde ettiği başarının ardından ‘Guney Afrika'nın altın cocuğu' olarak unlenen Oscar Pistorius, kız arkadaşını oldurmesinin ardından başlatılan soruşturmada zor durumda. Polis, 26 yaşındaki atletin evinde yaptığı araştırmada, kanlı bir kriket sopası bulunduğunu acıkladı.
The Telegraph gazetesinin haberine gore, polis, genc atletin Sevgililer Gunu sabahı kız arkadaşını vurmadan once ona ilk olarak kriket sopasıyla saldırmış olabileceğine inanıyor.
Dedektifler, kanlı kriket sopasının bulunmasının ardından iki yeni teoriye odaklanmış durumda. Bunlardan ilki, sopanın, 29 yaşındaki model Steenkamp'ın saklanmak icin kactığı banyonun kapısındaki camı kırmak icin kullanılmış olabilir. İkinci teori ise Steenkamp, kendisini savunmak icin sopayı Pistorius'a karşı kullandı.
DELİLLER ‘OLDURDU' DİYOR
Guney Afrika'nın City Press gazetesinde yer alan bilgilere gore, Pistorius'un yatak odasında bir mermi kovanı bulundu. Polis, buradan yola cıkarak, Pistorius'un sevgilisini kovalamaya başladığını, yatak odasından kacan genc kadının banyoya saklandığını duşunuyor. Kriket sopasıyla veya başka bir şekilde banyo kapısının camını kıran Pistorius, ardından uc el daha ateş ederek kız arkadaşını oldurdu.
Gazete, soruşturmaya yakın uc kaynaktan aldığı bilgiye gore, polisin elinde ‘Pistorius'un cinayet işlediğini gosteren cok ciddi deliller bulunduğunu' ifade etti. Steenkamp'a yapılan otopside de, başındna, elinden, kolundan ve kalcasından vurulduğu, aynı zamanda kafatsında catlak olduğu tespit edildi.
Gazeteye konuşan kaynaklardan biri, “Kriket sopası uzerinde cok fazla kan vardı. Adli tıp analizleri kanın kime ait olduğunu gosterecek” dedi.
AİLESİ HAREKETE GECTİ
Pistorius'un ailesi, Guney Afrika'yı ve dunyanın dort bir yanındaki hayranlarını şoke eden cinayetin ardından, polisin elinde oğullarını suclu gosterecek yeterli delil olmadığını one surmuş ve genc atleti savunmak icin kampanya başlatmıştı. Ancak ele gecirilen en son deliller, ailenin cabalarını suya duşurebilir.
Pistorius babası Henke, Telegraph gazetesine yaptığı acıklamada, “Oğullarının Steenkamp'ı hırsız zannederek yanlışlıkla vurduğuna yuzde 100 emin olduklarını' soyledi. Henke Pirtorius, ailece ‘tek kalp ve ruh' olduklarını ve oğullarına yardım etmek icin her şeyi yapacaklarını soyledi. Ailesi, Pistorius'un geride kalan uc gunde buyuk bir şok icinde olduğunu da belirtti.
CİNAYETTEN SONRA ARKADAŞINI ARADI
Pistorius'un yakın bir arkadaşı, genc atletin sevgilisini vurduktan dakikalar sonra kendisini aradığını anlattı. Sunday People gazetesine konuşan Justin Divaris, “Oscar beni sabah saat 03.55'te aradı ve Reeva'nın vurulduğunu soyledi. Ona, ‘Ne diyorsun? Seni anlamıyorum' dedim. Ardından tekrar ederek, ‘Cok korkunc bir kaza oldu. Reeva'yı vurdum' dedi” ifadesini kullandı.
Divaris, “Ardından komşusu telefonu aldı ve bana bunun doğru olduğunu, Oscar'ın evine gelmemi soyledi. Buyuk bir şok gecirdim. Komşusuna ‘Reeva iyi mi' diye ve silahın yanlışlıkla mı ateşlendiğini sordum. O da, ‘Hayır, o iyi değil. Buraya gelmen lazım” dedi.
AİLESİNE TELEFON ACTI
City Press'in haberine gore, Pistorius sabah saat 03.20'de babasını ve kız kardeşini aradı ve evine gelmelerini istedi. İkisi eve geldiğinde, Pistorius kız arkadaşının cesedini ust kattan aşağı indiriyordu. Gazete, Steenkamp'ın kollarının ve başının ‘kontrolsuzce sallandığını' belirtti.
Pistourius'un kız kardeşi Aimee, polise verdiği ilk ifade de, gecmişte FHM dergisine kapak olan Steenkamp'ın ‘hırsız zannedildiği icin vurulduğunu' soyledi. Steenkamp'ın guvenlik gorevlileri ve komşuları geldiğinde hala nefes aldığı, Pistorius'un suni teneffus yaptığı ancak başarılı olamadığı ifade edildi. Olay yerine polis ve ilk yardım ulaştığında ise genc kadın olmuştu.
Kefaletle serbest kalmayı uman Pistorius'un, en son gelişmelerle iyice zor duruma duşmesi kacınılmaz gorunuyor.
NTVMSNBC