Bu konu, Osman Gidişoğlu Hayatını Kaybetti haberi hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, en son Babalar Duymasın dizisiyle ekranlara gelen yılların başarılı tiyatro sanatcısı Osman Gidişoğlu hayatını kaybetti. "Menderes" karakteriyle sevilen oyuncu bugun toprağa verildi. Sanatcıya Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz...

Beylerbeyi'ndeki evinde onceki gun vefat eden sanatcı Gidişoğlu icin ilk toren Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeydi. 68 yaşında hayatını yitiren sanatcının eşi Selma Gidişoğlu, eşinin hayatı boyunca kimseyi kırmadığını belirterek, “Maalesef Turkiye'de sanatcının değeri bu kadar, ona gereken eğeri kimse vermedi. Allah'ın sevgili kuluymuş kimseye muhtac etmeden vefat etti. Butun hakkımı helal ediyorum” diye konuştu.

Torende aile adına konuşma yapan oğul Sercan Gidişoğlu ise, her zaman boyle bir konuşma yapacağı gunun gelmemesi icin dua ettiğini soyledi. Gidişoğlu, babasının sevgi dolu bir insan olduğunu dile getirerek şoyle konuştu: “Ne kadar cok sevildiğini son iki gunde daha iyi anladık. Onun bizi burada izlerken mutlu ve huzurlu olduğunu goruyorum. Sevildiğini biliyorduk ama bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. O benim ilk ve en buyuk ustamdı, mesleği ve hayatı oğretti. Babamın cussesinden daha buyuk bir kalbi vardı, bana onemli bir soyadı miras bıraktı.”

Her yaştan oyuncu arkadaşları yalnız bırakmadı

Torende, Osman Gidişoğlu'nu arkadaşları da yalnız bırakmadı. Gidişoğlu'nu rol aldığı son dizinin yapımcısı Birol Guven, Gidişoğlu'yla cok gec tanıştıklarını kaydederek, Gidişoğlu'nun herkesce sevilen biri olduğunu soyledi. Guven, dizide Gidişoğlu'na daha cok rol yazmaya calıştıklarını belirterek, “Yazdıklarımız ona yetmedi. Biz yazdıkca o daha cok yazın dedi. Biz onu istediği kadar seyirciyle buluşturamadık. Hakkını helal et” diye konuştu.

Son dizide Osman Gidişoğlu'nun oğlu rolunu oynayan Ceyhun Fersoy ise “1994'te 'Ana Kuzusu' isimli bir dizide baba-oğlu oynuyorduk. 94'te tanıştık adeta benim ikinci babam gibiydi” dedi.

Gidişoğlu'nun arkadaşı tiyatro sanatcısı Sezai Aydın da Gidşoğlu'yla 45 yıllık bir dostlukları olduğunu ifade ederek, bircok kez aynı sahneyi paylaştıklarını aktardı. Gidişoğlu'nun emekli olamadan vefat etiğini kaydeden Aydın, Ben ekimde emekli oldum ama o olamadı. Yine aynı sahneyi paylaşıyoruz ama o başka boyutta. Osman icin 45 yıl sonra boyle bir konuşma yapacağım aklıma gelmezdi, gule gule Osman iyi yolculuklar” ifadelerini kullandı.

Torende Gidişoğlu'nun tabutu Turk Bayrağı ve Fenerbahce bayrağıyla ortuldu. Tiyatro ve sinema dunyasından bircok ismin hazır bulunduğu torene, İstanbul Buyukşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Muduru Salih Efiloğlu, İstanbul Buyukşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yonetmeni Hilmi Zafer Şahin, sanatcı Kenan Işık ve Nebil Ozgenturk de katıldı.

Konuşmaların ardından torene katılanlar, Gidişoğlu'nu selamlayarak tabutunun onunden gecti. Gidişoğlu'un eşi Selma Gidişoğlu ve oğlu Sercan Gidişoğlu'nun toren boyunca gozyaşlarını tutamadığı gozlendi.

"O BENİM 40 YILLIK ARKADAŞIMDI"

Gidişoğlu icin Teşvikiye Camisi'nde oğle vakti kılınan cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgul'un yanı sıra Haldun Dormen, Hamdi Alkan, Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ ve Altan Erkekli'nin de aralarında bulunduğu cok sayıda oyuncu ve sanatcı katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınc, camide gazetecilere yaptığı acıklamada, Osman Gidişoğlu'nun vefatından uzuntu duyduğunu ifade ederek, şunları soyledi:

“Osman benim lise sıralarından itibaren 40 yıllık arkadaşımdı. Manisa Lisesi'nde beraber okuduk. Cok değerli bir hemşehrimizdi. Burada butun Manisalılar'ı bugun bulabilirsiniz. Biz onu cok severdik, o da bize cok bağlıydı. Bugune kadar hic irtibatımızı kesmemiştik. Başarılı bir tiyatrocu olmasının yanında gercek bir dosttu. Allah rahmet eylesin. Yurtdışındaydım, dun gece dondum, cenazesinde bulunmak istedim. Başımız sağolsun. Sanat hayatı, tiyatro hayatı, cok değerli bir unsurunu kaybetti. Bu yıl kayıplarla geldi. Belli bir sure once rahmetli Birand'ı buradan uğurlamıştık. Bugun de Osman arkadaşımızı uğurluyoruz. Uzgunum, cok değerli bir dostumuzu kaybetmiş olduk. Burada, butun hemşehrileri olarak ona Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Gidişoğlu ile zaman zaman telefonda goruştuğunde, kendisine sıkıntılarından bahsettiğini anlatan Arınc, “Olumcul bir şey olduğunu doğrusu bilmiyordum. O iyi bir sanatcıydı, iyi bir tiyatrocuydu ama onun otesinde iyi bir dost ve arkadaştı. Onu bu ozellikleriyle daha cok hatırlayacağız. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Arınc, Gidişoğlu'nun eşi Selma Gidişoğlu ile oğlu Sercan Gidişoğlu'na başsağlığı diledi, Sercan Gidişoğlu ile bir sure sohbet etti.

Kılınan cenaze namazın ardından Gidişoğlu'nun Turk bayrağına ve Fenarbahce bayrağına sarılı tabutunu, Başbakan Yardımcısı Arınc da omuzladı.

Osman Gidişoğlu'nun cenazesi, Cengelkoy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
hurriyet