Sevgili melekler, gectiğimiz gunlerde bir kist operasyonu icin hastaneye yatan ancak kalp ritmindeki bozukluk sebebiyle yoğun bakıma giren şarkıcı Aslı Hunel'in sağlık durumu hızla iyiye gidiyor. Hastaneden taburcu olan ve evinde dinlenen şarkıcıyla Hurriyet muhabiri Buşra Bozok Aytek goruşmuş. İşte o roportaj..

Cok gecmiş olsun Aslı Hanım... Neler oldu?
- Teşekkur ederim... Bir kist sorunum vardı, 10 yıl once de buyuk bir ameliyat gecirmiştim. Rahatsızlık nuksetti ama o kadar onemli değildi. Bir de onceki ameliyatın izi buyuktu, ona estetik bir mudahale yapılsın istedim. Zaten doktorların ikisi eski arkadaşlarım, onlarla şakalaşarak ameliyata girdim. Ama ameliyatın ortalarına doğru aniden kalp ritmim bozulmuş, normalde 70-80lerde olması gereken nabzım 190a fırlamış. Tansiyon da 4e kadar duşmuş. Kalp durma noktasına gelmiş. O hastanede kardiyoloji yoğun bakım unitesi olmadığı icin beni bir ara odaya cıkarmışlar, orada kalp elektromu cekmişler. Annem dahil kimse olayın ciddiyetinin farkında değilmiş. Derken durum daha da ciddileşmiş. Doktorlardan biri GATAnın eski doktorlarından. Hemen GATAyı arayıp organize olmuş, ambulansla beni oraya nakletmişler. Ben butun bu olanları neredeyse hic hatırlamıyorum. Ambulansa doktorların binişini hayal meyal hatırlıyorum, o kadar. Sadece Ben iyi olacağım, uzulmeyin demişim. GATAya giriş yaptığımda neredeyse oluymuşum!
Ameliyat oncesi bu tur sorunları onlemek icin bir tetkik yapılmıyor mu?
- Yapılıyor. Bana da yapıldı. Sadece kalp elektrom cekilmedi, ki o da cok fazla uygulanan bir prosedur değilmiş zaten. Sonucta ne bende ne de ailemden başka birinde kalp rahatsızlığı vardı.
Alkol, sigara falan kullanıyor musunuz?
- Hayır, kullanmıyorum. 35 yaşında genc bir insanım. Dediğim gibi, ailede de kalp hastası olan yok. Doğal olarak risk grubunda değildim. Ayrıca kalp elektrom cekilse bile sorun orada pek cıkmazmış.
Neydi peki sizce bu durumu tetikleyen?
- Cok stresli bir donem gecirmiş, bir şeylere cok uzulmuştum. Aşırı duygsalım zaten... O stres yuzunden duşmuş vucut direncim.
KALBİM DURMA NOKTASINA GELMİŞ
Onceden kalp probleminiz yoktu yani...
- Yoktu. Sadece ameliyattan onceki 10 gunde hafif bir carpıntı hissediyordum. Sabah carpıntıyla uyanıyordum. O carpıntılar, sıkıntının başlangıcıymış. Belki depresyon, belki başka bir şey bilemiyorum, kalbim S.O.S vermiş demek... Ama ben bunu onemseyip doktora soylememiştim. Bu sorun ameliyat sırasında ortaya cıktı ama beni sokakta da yakalayabilirmiş, direksiyon başındayken de... Şans işte... Her şeye uzulmemek gerekiyormuş.
Kalbiniz tamamen durmuş mu?
- Tamamen durmamış ama durma noktasına gelmiş. Bir ara ses alınamamış hatta... Abim Ambulansla giderken bir ara oldun zannettim, hayatımda boyle bir ten rengi gormedim dedi. Bir de yuzum aşırı şişmiş. Bu arada akciğerimde odem de oluşmuş meğer.
Peki yoğun bakımda kac gun kaldınız?
- Dort beş gun kaldım. Sonrasında her şey duzene girdi. Bana cok guzel bir oda hazırlamışlardı ama orada kalmak istemedim. Doktoruma Hocam ben artık eve cıkmak, banyo yapmak istiyorum dedim. Kabul etti. Sigara ve alkol kullanmadığım icin daha rahat toparladım. Cok şukur daha yaşayacak, nefes alacak gunum varmış. Herhalde Aslı git, seni daha sonra alırız dediler.
Bundan sonra neler yapacaksınız?
- İlac tedavisine devam... Kronik kalp hastası değilim, kalıcı bir hasar yok. Akciğerlerim de temizlendi. Tabii bir sure kardiyoloji ve goğus hastalıkları bolumu beni kontrol altına alacak.
Ne kadar devam edecek o kontrol sureci?
- Kısa surecek. Kalp ritmimi duzenleyecek, beni sakinleştirecek bir ilac verdiler. Bu surecte bana duşen gorevler de var; uzulmemem, negatif şeylere takılmamam lazım. Bu arada eniştemi kaybettim ben, hastaneden cıkacağım gun o haberi verdiler... Ama once sakinleştirici haplar verdiler. Hayat cok enteresan, bugun varız, yarın yokuz. Ne şan şohret, ne makam, ne mevki onemli... Once sağlık!
Hasta yatağındayken sizi sanat dunyasından kimler aradı?
- Adnan Şenses, Muşerref Akay, Doğuş geldi. Seda Sayan sık sık arayıp ailemle goruşmuş, Yardımına hazırım, ne isterse demiş sağ olsun. Sonrasında Demet Akalın, Yılmaz Morgul, Niran Unsal, Fatih Urek ve bircok bakanımız aramış, milletvekilleri gelmiş.
Muzik calışmalarına ara verecek misiniz?
- Hayır... Bu da gelip gececek. İlk konserimi mart ayında, beni hayata donduren GATAdakilere vereceğim. 15 gun kadar sonra şarkı soyleyebilecek duruma gelirim.
GOZU PEK BİR KIZIM OLUMDEN KORKMUYORUM
Bu yaşadıklarınız hayata bakış acınızı değiştirdi mi?
- Evet, artık kafama hicbir şeyi takmayacağım, kendimi uzmeyecek ve keyfime bakacağım.
Son olarak hayranlarınıza neler soylemek istersiniz?
- Hepsine cok teşekkur ederim. Allah onları da korusun, bizim icin ne diledilerse Allah onlara bin katını nasip etsin. Benim icin kurban kestiklerini biliyorum. Bu bana rabbim tarafından verilen ikinci şans. Bunun bilincindeyim.
Olumden kortunuz mu?
- Ben gozu pek bir kızım, olumden korkmam. Doğum nasıl varsa, olum de var. Ama nefes alamamak berbat bir şey, cırpınıyorsunuz!