MAT adlı dizideki dedektif rolune hazırlanmak icin morga girip bir bebeğe yapılan otopsiyi izlerken bayılan Karatay hÂl toparlanamadı..
ABD'de dort ay oyunculuk ve dil eğitimi aldıktan sonra Turkiye'ye donen Nefise Karatay son olarak "Kurtlar Vadisi" adlı dizide rol almıştı. Unlu manken bugunlerde TRT icin cekilecek bir dizi icin hazırlanıyor. Turkiye'de de beğeniyle izlenen "CSI" (Suc mahali araştırmalarını konu alan ABD kaynaklı dizi) tarzı bir yapımda oynamaya hazırlanan unlu manken, aydınlanmamış cinayetleri cozen bir dedektifi canlandıracak. Rolune iyi hazırlanmak isteyen Karatay gectiğimiz gunlerde bir otopsiye katıldı. Unlu yıldız, bir aylık bebek cesedi uzerinde yapılan incelemede hazır bulundu. Ancak morgda fenalaşan Karatay, sağlık gorevlilerinin yardımıyla kendine gelebildi. Karatay yaşadıklarını şoyle anlattı:
'YARDIM ALIYORUM'
"Bebek cesedi gormek icimi sızlattı. Morg, yaşamda son nokta. Otopsi izledikten sonra hayat felsefem değişti. Uc gundur gozume uyku girmiyor. Bebeklerin her yerinin kesilip bicildiğini, ic organlarının parcalandığını gordum. Ruh sağlığım bozuldu. Adli psikologumun yardımıyla sakinleşiyorum. Kendimi cok kotu hissediyorum ama dizi cekimleri boyunca morgda ve cesetlerle olacağım icin de buna kendimi hazırlıyorum."