ekin turkmen ayak ekin turkmen oldumu

Kucuk Kadınlar’ın Elif'i Ekin Turkmen Hafta Sonu'na konuştu.

‘Ekmek Teknesi’nde Songul, ‘Acı Hayat’ta Ozlem, ‘Menekşe ve Halil’de Zeynep, ‘Keloğlan Kara Prens’e Karşı’ filminde Kulkedisi... Şimdi ise ‘Kucuk Kadınlar’da Elif olarak izliyoruz... Elif’i senden dinleyelim kısaca...
Anne ve babasının olumunden sonra birden buyumek zorunda kalan, cocuksu bir yanı olan bir abla. Daha once tum sorumluluklar anne ve babadayken mutlu bir cocukluk gecirmiş, ancak anne ve babanın olumunden sonra hayatla yuzleşmek zorunda kalan bir kız. Elif’in temelleri sağlam, ona cok guveniyorum. Elif, asla faka basmaz. Dort kardeşi var ve onlara bakmak zorunda. Bir anda anne ve baba rolune burunuyor. Zor ama o ustesinden geliyor.
Gercek hayatta boyle bir olay yaşasan,

Elif kadar fedakar olabilir misin?
Elbette fedakarlık yaparım, anne-baba rolune burunurum; gucluyumdur, kolay kolay pes etmem. Her zorluğun ustesinden gelebilirim. Sağlıklı olduktan sonra her şey halledilebilir. Ama ben biraz asiyim. Elif, cok sakin yaklaşıyor meselelere ama ben daha agresifim. Hakkım olanı sonuna kadar savunurum. Bu tur savaşcı tarafım vardır. İnsanlar ne olursa olsun mucadeleden kacmamalı.

Ekin Turkmen, ilk kez ‘Ekmek Teknesi’ dizisinde gecti kamera onune. İzmir’den İstanbul’a uzanan bir yol var. Modacı Ertan Kayıtken’in “Bir ışığın var” demesi, model olmak icin İstanbul’a gelişin ve Osman Sınav’la tanışman... Oyunculuğun tesadufen başladı diyebilir miyiz?
‘Ekmek Teknesi’ne başladığımda 18 yaşındaydım. Ondan once modellik yapıyordum. Modacı Ertan Bey’le de o arada tanıştım. O benim İstanbul’a gitmem gerektiğini soylerdi hep. Daha sonra Best Model yarışmasına girdim. Şenay Akay ve Mehmet Akif Alakurt’un kazandığı seneydi. Beni o ara Osman Sınav’la tanıştırdılar. Osman Bey de “Ekin’in oynamasını istiyorum, cunku onda oyunculuk mayası var” dedi. Beni keşfeden o oldu.

İzmirli kızlar daha mı guzel ve yetenekli oluyorlar, yoksa o bolgenin şansı mı var, nedir bu?

(Guluyor) Ozguveni yuksek kızlardır İzmirli kızlar. Mutlular, aydın insanlar. O sıcaklık, hava farklı. Bu nedenle İstanbul’a geldiklerinde pırıl pırıl gorunuyorlar. İzmir’e gittiğinizde birden iciniz acılır. Farklıdır İzmir.

Best Model’a katıldın. Aynı donemden Kıvanc Tatlıtuğ ile sonra Kenan İmirzalıoğlu ile tanıştın. Ama cok kısa sure sonra ‘Ekmek Teknesi’ dizisiyle kamera onune gectin. Bu bir şans mıydı, yoksa daha sonra gelse daha mı iyi olurdu?
Zamanlaması cok iyiydi elbette. Cunku benim aklımda oyunculuk yoktu. Belki daha erken bile olmalıydı. Sonra oyle bir kadroyla başlamam iyi oldu.

Modellik defteri kapandı mı?
Evet, modellik artık yok.
Halic Universitesi Tiyatro Bolumu’ne girdin, mezun oldun. Oyunculukta eğitimin onemine inanlardan mısın?
Kesinlikle eğitimin onemine inanıyorum. Yalnız oyunculukta değil, her işte eğitim almak şart. Bazı yetenekler elbette doğuştandır. Ama onları eğitimle geliştirmek gerekir. Keşke fırsatını bulabilsem, oyunculuk konusunda
yurt dışında da eğitim alabilsem...

Bir ara Amerika’ya gidip oyunculukla ilgili dersler almayı hedeflediğini soyluyordun...
Tam gitmeye karar vermiştim ki, ‘Kucuk Kadınlar’ başladı. Cok istiyorum, eğitim cok onemli ve herkes eğitim almalı.
Bugune kadar seni en cok etkileyen rol hangisi oldu?
Ben komedi oynamayı cok seviyorum. ‘Kısmetim Otel’ adlı bir dizi vardı, altı bolum sonra reyting nedeniyle yayından kalkmıştı. Oradaki rolumu cok sevmiştim.

‘Menekşe ile Halil’de sevenleri ayırdığın icin senden nefret eden oldu mu?
Avukat Zeynep’in de haklı yanı vardı, cunku o da aşıktı. Bu nedenle buyuk tepkiler, olumsuz yaklaşımlar olmadı. Ben hangi rolu oynarsam oynayayım, yakıştırıyorlar, beğeniyorlar. Eleştirelere de saygı duyarım.

Peki, Ekin Turkmen’in hayatında şu anda aşk var mı? Yoksa dizideki Elif gibi hayat mucadelesinden aşka meşke ayıracak zamanın yok mu?
Bu yoğun tempoda ne yazık ki aşkı yaşayacak zamanım yok. Eve gidip uyuyorum, sete gidip calışıyorum. Bu kısır dongu icinde aşkın beni bulması da zor.

Oyunculuk bir aşksa sana gore, bu hep dizilerde mi surecek, yoksa arada bir tiyatro olacak mı?
Tiyatro var aslında. Gecen sezon oynadık, bu sezon belli değil. ‘Dalga’ adlı bir oyunumuz bu. Gecen yıl bircok odul aldık. ‘Afife Jale’den odul geldi. Benimle ilgili de olumlu eleştiriler geldi. Tiyatro cok başka bir heyecan. ‘Dalga’ perde acarsa, sevinerek gider oynarım. Ama yeni bir oyuncu icin zamanım yok.

Arkadaşınla birlikte kurduğunuz ‘Fol ve Yumurta’ adlı şirketten konuşalım mı?
Bu bir fikir muessesesi oncelikle. Obje tasarımları yapıyoruz. Aynı zamanda hayatı kolaylaştıracak pratik fikirler geliştiriyoruz. Cok yeni bir markayız. Tasarımlarımızı yaptıktan sonra kendimizi anlatmak daha kolay olacak. Cevreye duyarlı calışmalar yapmak istiyoruz. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinin uzerinde duruyoruz. Ben ozellikle hayvanlarla ilgili şeyler yapmak niyetindeyim. Sizin aracılığınızla sponsorlar aradığımı da buradan duyurmak istiyorum. Şu andaki projem; kutuphanesi olmayan okullara kutuphaneler yaptırmak. Gaziosmanpaşa’daki Taya Kadın İlkoğretim Okulu’ndan başlıyoruz. İlk kutuphanemiz oraya olacak. Bunu biz yapacağız. Sonrasında Turkiye capında yapmak arzusundayız. İş adamlarımız bu konularda sponsor olursa cok sevinirim.

Ekonomik kriz ‘Kucuk Kadınlar’ı ve seni etkiledi mi?
Aslında bizi etkilemedi diyebilirim. Cunku biz kucuk bir kadroyuz. Ayrıca duşuk butceli bir proje bizimkisi.

Ekin Turkmen’in oyuncu olarak kuralları var mı? Cok iyi bir yonetmenle ve senaryoyla sınırların ne olur? Cıtayı nereye yukseltirsin?
Bir yanda opuşmemekte sevişmemekte direnen oyuncular var, diğer yanda oyuncu gibi rolune hazırlananlar. Bu cok zor bir konu. Bana gore hicbir gercek oyuncunun kuralları yoktur. Ama bazı projelerde oyuncu gercekten olmak istemiyor. Cunku oradaki opuşme ve sevişme sahnesi sadece ve sadece reklam amacıyla cekiliyor. Boyle bir projede olmak istemem, kabul etmem. Ama sevişme ve opuşme, o senaryoda olmazsa olmaz sahnelerdense, severek sevişirim, opuşurum.

kelebek