MODACI CEMİL İPEKCİ, HABERTURK'TE SABA TUMER'İN 'BU GECE' PROGRAMINA KONUK OLDU.
Turkiye'yi ilk defa bu kadar kotu durumda gorduğunu iddia eden İpekci, dunyanın geleceğiyle ilgili de carpıcı tahminlerde bulundu.
İşte İpekci'nin sozleri: 'Kriz ortamı cok kotu. Ulkemin bu kadar kotu durumunu gormedim ben. Ben cok darbe donemi gordum, cok kriz gordum ama boylesini gormedim. Ama bu sadece bizim değil, tum dunyanın sorunu. Atolyeme 700, evime 500 TL doğalgaz faturası geldi. Zamlar durmuyor, hayat standartları zorlaşıyor. Herkes kuculmeye gitti. İşyerleri kapanmaya başladı. Dunyada bugune kadar gorulmemiş şekilde yuzde 90'lara varan indirimler var. Dunya cok koklu değişim geciriyor. Bu da tabii herkese tesir ediyor. İnanclar olumlu yonde etkileniyor ama bu surecte. İnsanlar birbirlerine daha cok yaklaşıyorlar. Bu yonden iyi. Bugunku dunyada, var olan iletişim imkanlarıyla bu daha da mumkun hale geliyor. Zaten Nostradamus 'Muminler dunyaya hukmedecek' der. Sonunda da bu olacak sanırım. 'Mumin' demek 'inanan' demek. Yani 'Allah'ın gonderdiği butun peygamberlere inanan kişi' demek. '2012 yılında dunya uzerindeki insanların yarısı, 2016'da ise 4'te 3'u yok olacak' deniyor. Ben buna inanmak istemiyorum ama bunu halktan saklıyorlar. Ozellikle ABD bunu biliyor ve acıklamıyor. Halkta panik yaratmak istemiyorlar. Şu an yaşanan ekonomik krizin kat be kat buyuğu yaşanır o zaman. Siz 4 yıl daha yaşayacağınızı bilseniz calışır mıydınız? Calışmazdınız. O zaman dunyada kaos olur. Bu yuzden saklıyorlar.'