Bu konu; Unlu Kadınlarımızdan "Şiddete Hayır" Resimleri haberi hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, sinema ve televizyon dunyamızın unlu kadınları "Kadına Şiddete Hayır!" demek icin objektif karşısına gectiler. Eşleri ya da sevgilileri tarafından şiddete maruz kalarak olen ve yaralanan kadınlara dikkat cekmek icin, Kadınlar Gunu kapsamında poz veren unlu kadınlarımızın resimlerini galerimizden paylaşmadan once, size bu projeyle ilgili bilgiler vermek istiyoruz...

Ayşe Paşalı… Melek Karaaslan… Şefika Etik… Meral Tahta… Ceylan Soysal… Mehtap Civelek… Gulşah Sarcan… Selma Civek…
Kimi tek bir kurşunla, kimi onlarca bıcak darbesiyle, kimi de boğazı kesilerek cocuklarının gozleri onunde hunharca katledildi. Aylarca tuvalette esir edilen de vardı aralarında, yaşarken olenler de. Her biri eşti, anneydi, kadındı… Ancak hepsinin kaderi aynıydı; hepsi şiddet kurbanıydı.
Gordukleri şiddet sonucu hayatını kaybeden bu kadınlar, Zeytinburnu Belediyesi’nin, AKDEM (Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi) catısı altında hayata gecirdiği “8 Mart 8 Kadın” projesiyle unlu isimlerde yeniden can buldu.

Unlu sanatcılar “O ben olabilirdim” dedi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde KULT Derneği’nin de destek verdiği proje kapsamında, birbirinden unlu 8 unlu kadın sanatcı bir araya geldi ve uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlarla empati kurarak “O ben olabilirdim” dedi.
Hulya Avşar, Berguzar Korel, Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songul Oden ozel makyaj ve kostumlerle hayatını kaybeden 8 kadının yerine gecti. Fotoğraf sanatcısı Mehmet Turgut ve Yonetmen Emrah Gultekin’in produksiyonu ile unluler, şiddet mağduru kadınlarla empati kurarak onların hayatlarının son anlarındaki medyaya yansımış fotoğraf karelerindeki halleri gibi gorunmeye calıştı. Cekimler sırasında Berguzar Korel gozyaşlarına boğuldu. Her sanatcı, yerine gectiği kadın sanki hayattaymış gibi onun duygularını anlatan bir de mektup yazdı. Yazılan bu mektuplar video cekimi sırasında da kayda alınarak kamu spotu oluşturuldu. “Uyanmak İcin Olumu Bekleme, Sevginin yerini şiddet almasın” sloganıyla oluşturulan kamu spotları onumuzdeki hafta icinde tum kanallarda yayınlanmaya başlayacak.

- Emine Erdoğan da 7 Mart’ta Cırağan Sarayı’ndaki etkinliğe katılacak
Canlandırdıkları karakterlerle empati kurdukları fotoğraf cekimlerinde oldukca duygusal anlar da yaşandı. Tum bu duygusal anlar ve cok ozel goruntuler ile sanatcıların empati kurdukları şiddet mağduru kadınların duygularını anlattıkları mektuplar 7 Mart Perşembe gunu saat 17:30’da Cırağan Sarayı'nda gercekleştirilecek olan “8 Mart 8 Kadın” gecesinde tum Turkiye ile paylaşılacak.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıya Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, projede yer alan sanatcılar ile basın dunyasından cok sayıda isim katılacak.

- Yapısal ve kalıcı cozumler uretmek şart
Amaclarının kadına yonelik şiddetin onlenmesi ve duyarlılığın arttırılması olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın “Maalesef halen toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadına yonelik şiddetin bir an once ve kalıcı olarak ortadan kaldırılması gerekmektedir. Hicbir neden şiddetin gerekcesi olamaz. Sevginin yerini şiddet almasın” dedi. Bu alanda yapısal ve kalıcı cozum yolları barındıran onemli projeler gercekleştirdiklerini anlatan Başkan Aydın, şunları soyledi:
“Bunlardan biri ve en onemlisi de, belediyemiz bunyesinde faaliyet gosteren Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’dir. Bu merkez eğitim, psikolojik danışmanlık, koruma ve rehabilitasyon sureclerini de iceren hizmetleri tamamını ucretsiz olarak veriyor. Projemize destek oldukları icin bakanlığımıza, tum sanatcılarımıza şahsım ve Zeytinburnu halkı adına teşekkur ediyorum.”

Kim kim oldu…
Hulya Avşar - Ayşe Paşalı
Berguzer Korel - Melek Karaaslan
Nur Fettahoğlu - Gulşah Sarcan
Burcu Esmersoy - Şefika Etik
Dolunay Soysert - Meral Tahta
Meltem Cumbul - Ceylan Soysal
Ezgi Mola - Selma Civek
Songul Oden - Mehtap Civelek