Burdur'un Bucak ilcesinde 28 Nisan 2021 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan Topay, Hatice Işık ve eşinin calıştığı şarkuteriye pompalı tufekle gelerek, Hatice Işık'a ateş etti. Ramazan Topay'ın elindeki tufeği Mehmet Işık alırken, geldiği aracla olay yerinden uzaklaşırken, Hatice Işık ise hayatını kaybetti. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya sanık Ramazan Topay, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi uzerinden katıldı. Mahkeme salonunda Hatice Işık'ın annesi, babası, eşi ve avukatları ile sanık avukatı ise hazır bulundu. Savcı, mutalaasında sanığın haksız tahrik indirimi uygulanmadan kasten oldurme sucunda yargılanmasını talep etti. Son sozu sorulan sanık Ramazan Topay, "1 yıldır cezaevindeyim. Keşke beni oldurselerdi de bunu yapamasaydım. Vicdan azabı duyuyorum. Suclamayı kabul etmiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, karar oncesi kısa bir ara verdikten sonra sanık Ramazan Topay ’ın indirimsiz muebbet hapis cezasına carptırılmasına karar verdi. Duruşma cıkışı muşteki avukatı Suleyman Uysal yaptığı acıklamada, "Bugun bir nebze olsun cok sevincliyiz. Evet cinayete kurban giden Hatice'nin geri gelmeyeceği kesin ama en azından sanığa hicbir indirim olmaksızın muebbet hapis cezası verilmiş olması bizleri ve ailesini bir nebze olsun memnun etmiştir. Kararın bu şekilde cıkmasının tum Turkiye capında kadın cinayetleri icin onemli olduğunu duşunuyoruz. Cunku bu indirimsiz muebbet cezası bu sucu işleyecek kişilere ornek olacaktır" şeklinde konuştu. Hatice Işık'ın annesi Nazife Varkal ise, “Bizi yaktılar. Şimdi icimiz sonecek mi, sonemez. Bu oruclu gunumuzde buraya geldik. İki yavrusu vardı, boynu bukuk kaldı” ifadelerini kullandı.