İstanbul ’un Ataşehir ilcesinde ikamet eden Evrim Gorendaş, bilinen bir internet sitesi uzerinden camaşır deterjanı siparişi verdi. Adresine farklı bir markanın urununun gonderilmesi uzerine Gorendaş, bildirimde bulunduğu e-ticaret sitesinden uzun sure donuş alamadı. Deterjanı kullanmak zorunda kalan Gorendaş ’ın eşi ve annesi bir sure sonra kaşınmaya başladı. Yaklaşık 10 gun boyunca kaşıntılar devam edince markayla iletişime gecen aile, urunun sahte olduğunu oğrendi. Ataşehir ’de internetten aldıkları deterjan sahte cıkı
Evrim Gorendaş, olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır kullandığımız bir deterjan markasını ilk defa internet uzerinden sipariş verdim. İstediğim marka farklı bir urununu gondermişti. Bunun uzerine firmayı aradım bana geri donuş yapacaklarını soylediler geri donuş olmadı. Uzerine halihazırda zaten ortada bir fatura da gonderilmemişti. Urunu kullanmak icin actığımda hicbir şekilde kokmadığını fark ettim. Deterjan kokusu yoktu. Bunun uzerine biz şikayette bulunduk urun incelendi raporu cıktı. Sahte olduğunu oğrendik. Firma tarafından uretilmediğini oğrenince şoku yaşadık. Tabii bu surecte maalesef annem deterjanı kullanmıştı.
Bu donemde eşimde kaşıntılar başlamıştı. Deterjanın taklit olduğu ortaya cıkınca kaşıntıların da nedeni ortaya cıktı. Konuyla ilgili doktora başvurduk raporumuzu aldık. Hukuki yonden hakkımızı arayacağız. Ailemden birinin bu şekilde duruma maruz kalması beni cok uzdu. Sadece eşim değil annemin de kaşıntıları olmuş ama bize soylememiş. Bu konunun takipcisi olacağız."
Naim Gorendaş ise şu sozleri kaydetti: “Urunu aldıktan sonra kullandık. Ayaklarımda kaşıntılar meydana geldi. Bu surecte doktora gittik alerjik bir durum olduğunu soylese de tam bir teşhis koyamadı. 10 gun boyunca kaşınmaya devam ettim. Dizimde siyah noktalar oluşmaya başladı. Bu kaşıntılar belki de ileride daha buyuk sıkıntılar yaşatacak. Cilt hastalıkları meydana gelebilir. Resmen deterjanın birebir taklidini yapmışlar. Bu konuda ben ve kayınvalidem cok sıkıntı yaşadık. Bu sebeple hukuki anlamda mucadelemizi surdureceğiz.”