Daha once Turkiye A Milli Futbol Takımı ile Galatasaray ve Beşiktaş'ı da calıştıran Rumen teknik direktor Lucescu, savaşın cıkmasının ardından ulkesine donerek Bukreş'ten Dinamo Kiev'i koordine etmeye başlamıştı. 76 yaşındaki teknik adam, antrenorluk hayatının en zor ve dramatik anlarını yaşadığını ifade ederek, "Bu yaşıma kadar boyle acı bir tecrube yaşamamıştım. Şimdi futboldan daha cok Romanya'ya ve Polonya'ya akın akın gelen bu caresiz multeciler ile onların cocukları icin ne yapabileceğimi duşunuyorum." dedi. Dinamo Kiev'in 12 Nisan'da Polonya'da Legia Varşova ile "Barış icin mac" sloganıyla karşılaşacağını aktaran Luecscu, ardından İstanbul'a geleceklerini ve 14 Nisan'da Galatasaray ile hayır macına cıkacaklarını kaydetti. Dinamo Kiev'in bu maclardan elde edeceği tum gelirin Ukraynalı yetim cocuklara aktarılacağının altını cizen Rumen teknik adam, "Galatasaray Kulubu Başkanı Burak Elmas'a, bu ozel macı kabul ettiği icin minnettarım. Ukraynalılar ve Dinamo Kiev taraftarları onun bu jestini unutmayacak. Başkan bizi kırmadı ve mac teklifimizi kabul etti. Avrupa'nın dev kuluplerine mac teklifi sunduğumuzda ceşitli bahaneler one surduler. Galatasaray ise bize kapısını actı. Sarı-kırmızılı camiaya cok teşekkur ediyorum." diye konuştu. İstanbul'daki macın verilecek barış mesajı ve toplanacak yardım icin cok onemli olduğunu kaydeden tecrubeli teknik adam, "Turkiye'de yıllarım gecti ve Turk milletinin nasıl yardımsever olduğunu iyi biliyorum. Değerli Turk futbolseverlerin Galatasaray-Dinamo Kiev macına Ukraynalı yetimleri duşunerek gelmesini istiyorum. Sloganımız 'Barış icin mac' olacak. Tribunlerin tıklım tıklım dolması gerekiyor. Turk insanı, mazlumun yanında olduğunu bir kez daha gosterecektir." ifadelerini kullandı. Ukrayna'da buyuk bir insanlık dramının yaşandığını, insanların evsiz kaldığını, multeci olarak yollara duştuğunu, ozellikle cocukların bu savaşın en buyuk mağduru olduğunu belirten Lucescu, yapacakları maclarla dunya kamuoyunun dikkatini cekmek istediklerini vurguladı. Ulkede insanların son iki aydır kabus yaşadığını dile getiren Lucescu, "Yapacağımız futbol maclarıyla bu acılara merhem olmak istiyoruz. Bu savaş elbet sona erecek. Sporun bu karamsar ortamda birleştirici, onarıcı bir unsur olduğunu duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.