Ankara'da yaşayan bir avukat, beraberindeki iş insanları, eski ilce belediye başkanı ve cok sayıda kişiyle dolandırıcılık yontemlerine başvurdu. Gelen şikayetlerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialara yonelik soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı ile harekete gecen Ankara Emniyet Mudurluğu Mali Suclarla Mucadele Şubesi ekipleri, icra işlemlerinin coğunluğunun aynı hukuk burosu tarafından yurutulduğunu tespit etti. Polisin yaklaşık 1 yıl suren calışmasında, mağdurlara 'pencere' yontemi olarak bilinen imza kısmı kesilmiş başka evrakın altına yerleştirilen boş senetlere imza attırıldığı belirlendi. Ayrıca mal varlığı yuksek olan kişilerin hedef alındığı, imzalatılan senetlerin icraya verilmesinin ardından mağdurlar ile iletişime gecildiği ve uzlaşmaya zorlandıkları, uzlaşmak istemeyen bazı mağdurlardan ise tehditle para alındığı tespit edildi. Polisin 31 Aralık 2021 ’de yaptığı operasyonla, işleri organize ettiği ileri surulen avukat Osman Gokmen ile 6 şupheli gozaltına alındı. Şuphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, mağdurlara ait senet ve cek kocanları, mağdurlara imzalatılmış senetler, 4 ruhsatsız tabanca, kimlik, surucu belgesi gibi belgeleri basmaya yarayan elektronik cihaz ele gecirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şupheliler adliyeye cıkarılarak savcılık tarafından 'nitelikli dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'yağma' suclarından tutuklanmaları talebiyle nobetci sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikte suclamayı kabul etmeyen şupheli Osman Gokmen, "Avukatım ve icra işleriyle uğraşıyorum. 50 bin icra dosyam, 15'i avukat olmak uzere 70 calışanım var. İcra takiplerinin tamamını muvekkillerin getirdiği belgelere dayanarak yaptım. Kendim herhangi bir belge duzenlemedim. İcra takibine konu edilen senetlerde sahte imza var ise bunu benim bilmem mumkun değil." dedi. Osman Gokmen ve diğer şupheliler, sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yuruten savcılığın itirazı uzerine tekrar gozaltına alınan şupheliler, cıkarıldıkları Nobetci Asliye Ceza Mahkemesince de serbest bırakıldı. Savcılığın Osman Gokmen'nin tutuklanması yonunde yaptığı ikinci itiraz da yine mahkemece reddedildi. Osman Gokmen, soruşturma kapsamında savcılığın iki kez itiraz etmesine rağmen serbest bırakılınca ofisinin onunde 8 adet kurban kesti. Osman Gokmen, kurbanlar kesilirken cekilen fotoğrafları da sosyal medya hesabında paylaştı. Almanya'da yaşayan gurbetci Hikmet T., borcu olmamasına rağmen hakkında haciz işlemi başlatıldığını, bu nedenle bankada bulunan parasına bloke konduğunu belirterek şikayetci oldu. Hikmet T., o tarihlerde arac kiraladığını ve kira sozleşmesine imza attığını soylemesi uzerine yapılan incelemede haciz işleminin yapıldığı hukuk burosunun Osman Gokmen'ne ait Gokmen Hukuk Burosu olduğu tespit edildi. Hakkında yakalama kararı cıkarılan Osman Gokmen, Beypazarı ’nda oğluna ait evde saklanırken gelen polisleri gorunce duvardan atlayarak kacmaya başladı. 'Dur' ihtarına rağmen tarlada koşmaya devam eden Osman Gokmen, polisin havaya ateş etmesi uzerine yakalanarak gozaltına alındı. Osman Gokmen ile birlikte senette imzası olan Mehmet S., senedin ciro edildiği Alparslan B.O. ile Hikmet T.'ye senedi imzalatan Ahmet S., gozaltına alındı. Osman Gokmen'nin yakalanması sırasında polis tarafından cekilen goruntuler savcılık dosyasına delil olarak sunuldu. Mehmet S., savcılık sorgusunda Osman Gokmen'e borcu olduğunu belirterek, "Bu borcla ilgili icra takibi başlatmıştı. Beni ofisine cağırarak, elinde bir senet olduğunu senedi imzalayıp tanığım biri adına ciro edersem alacağından vazgececeğini soyledi. Ben de senedi alacaklı olarak doldurup, cirolayarak Alparslan B.O.'ya verdim. Osman Gokmen, Alparslan B.O.'dan vekalet alıp, icra takibini başlattı. Senedin sahte olduğunu bilmiyordum." dedi. Ote yandan emniyet kriminal laboratuvarına gonderilen senet uzerinde arac kiralama sozleşmesinde bulunan bazı harfler tespit edildi. Yine şikayetci Hikmet T.'ye ait imzanın kuyruk kısmının da senette yarım cıktığı belirlendi. Bu tespitlerin ardından şupheliler Osman Gokmen, Alparslan B.O., Ahmet S. ve Mehmet S. mahkemeye sevk edildi. Osman Gokmen, Alparslan B.O. ve Ahmet S., itirafcı beyanı ve sahte senet uzerindeki kriminal inceleme dikkate alınarak tutuklanırken, Mehmet S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı..