İstanbul ’un Kağıthane ilcesi Talatpaşa Mahallesi'nde bulunan metal aydınlatma direği, bir aracın carpmasıyla zarar gordu. Direk eğilirken, lambası da kırıldı. Bir sure sonra eğik duran aydınlatma direği inşaat calışmasına engel olduğu gerekcesiyle, işciler tarafından ip bağlanılarak yıkıldı. Direk işciler tarafından inşaatın icine taşındı. Kağıthane ’de aydınlatma direği calındı ViDEO 25 Mart Cuma gunu mahallede dolaşan hurdacılar, inşaat icine girdiklerinde aydınlatma direğini fark etti. Aydınlatma direğini parcalara ayıran şupheliler, el arabalarına yukleyerek, bina onunden ayrıldı. Direğin işciler tarafından devrildiği ve yaşanan hırsızlık anları guvenlik kamerasına yansıdı. Direğin calındığını binasında bulunan guvenlik kamera goruntulerini izleyince goren mahalle sakini Huseyin Aydın, duruma tepki gosterdi. Defalarca direkle ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu soyleyen Aydın, “Lambası kırılmış ve eğilmişti. Bildirdim 'ertesi gun değiştireceğiz' dediler. Arac carptı, lamba duştu. Sokak karanlıkta kaldı. Aylar gecti bu direk inşaat iskelesine engel olduğu icin aşağı yıktılar. İnşaatı yapanlar yıktı. Kesmek istediler, ben engel oldum. Baktım direk yok. Kameralardan baktım, calındığını gordum. Sokak karanlık şimdi.” diye konuştu.
İnşaatı yapan muteahhit Yusuf Karataş, “Biz alıp iceri koyduk, bir şey olmasın diye. Burada işcilerin kap kaşığı bile calındı. İnsanlar iceride calışırken bile girip alıp goturuyorlar. Adam yakalansa bile bir sonraki gun dışarıda. Ceza almadıkları icin işin profesoru olmuş. Umurunda değil. Senin malını senin yanında goturuyorlar. İci boş direkti. Etse etse 100 lira eder. 15 kilo falandır.” dedi.