Trabzon ’un Koprubaşı ilcesindeki Yağmurlu Mahallesi'nde yaşayan Gul Sandıkcı, 7 ay once baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi ’nin acil servisinde kendisine migren teşhisi konulan Gul Sandıkcı, 2 saat sonra yeniden fenalaştı. Yine aynı hastaneye goturulen genc annenin, beyin kanaması gecirdiği anlaşıldı. Sırasıyla Surmene Devlet Hastanesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karadeniz Teknik Universitesi (KTU) Farabi Hastanesi ’ne sevk edildi. Gul Sandıkcı, ameliyat sonrası yoğun bakım servisindeki 18 ’inci gunde tum cabalara rağmen kurtarılamadı. Gul Sandıkcı ’nın eşi Erkan Sandıkcı'nın ilk muayenede yanlış teşhis koyduğu iddiasıyla Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nin acil servis sorumlu hekimi O.C. hakkındaki suc duyurusu uzerine kaymakamlık izniyle savcılık, soruşturma başlattı. İl Sağlık Mudurluğu'nce de iddialara ilişkin inceleme başlatıldı. Aktif gorevini surduren doktor O.C., Samsun Bolge İdare Mahkemesi ’ne başvurarak soruşturma izni kararına itiraz etti. İddialara dair hazırlanan on inceleme raporunu dikkate alıp, doktor O.C.'yi haklı bulan mahkeme heyeti, soruşturma izni kararını kaldırdı. Eşinin olumunde doktorun ihmali olduğunu one suren Erkan Sandıkcı, “Eşimin muayenesinde doktor, bizi 4 metre uzağa oturttu. Eşim cok şiddetli baş ağrısı olduğunu soyleyince doktor ‘Sen migrensin ’ dedi. Eşim ‘Emin misiniz, yaylaya gideceğim, sorun yaşarsam orada kalacağım ’ deyince de doktor bize ‘Cok biliyorsanız gelin, buraya oturun ’ sozleriyle ve bu tavırla bizi eve geri gonderdi. Eşime ağrı kesici iğne yapılmıştı. 2 saat sonra eşim yaylada beyin kanaması gecirdi. Doktor hakkında şikayette bulundum ancak Samsun Bolge İdare Mahkemesi, yargılanmasının onune geciyor. Doktor sucsuzsa buna hakimler, karar versin” diye konuştu. Doktor hakkında başlatılan incelemeyle ilgili bilgi alamadığını belirten Sandıkcı, “3 cocuğum oksuz kaldı. Bunun sorumlusu neden yargılanmıyor? Sucsuzsa ihmal yoksa zaten beraat edecek, neden soruşturulmuyor? Aradığım şey bu. Nereye giderse gitsin, bu işin peşini bırakmayacağım. Mahkemenin verdiği karar, eşimi bir kere daha oldurdu, beni de yıktı; cocuklarımı bir kere daha oksuz bıraktı. İnanıyorum ki adalet er ya da gec yerini bulacak” dedi. Eşine otopsi yapılmadığını one surup, olumunun soruşturulmasını isteyen Sandıkcı, “Olumcul bir hata veya ihmal var burada. Bunun cezası, bedeli neyse herkes ceksin. Adalet Bakanlığı ’na itiraz edeceğiz. Oradan ret gelirse Anayasa Mahkemesi'ne yine reddedilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ’ne kadar gideceğim. Doktorun beyanıyla buna nasıl karar verebilirler? Eşime otopsi de yapılmadı.” diye konuştu.