İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AA'nın 102. kuruluş yıl donumu dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milli Mucadele doneminde ustlendiği tarihi sorumluluğu, bugun de aynı şuur ve gayretle devam ettiren AA'nın kuruluşundan itibaren Turkiye ve dunya tarihine yaptığı tanıklığın kıymetli bir hazine niteliğinde olduğunu ifade eden Altun, şu değerlendirmelerde bulundu: "Milli ajansımızın gecmişten bugune ulusal ve uluslararası boyutta guvenilir haber kaynağı olmasıyla iftihar ediyoruz. Yalnızca ulkemizde değil dunyada da ses getiren haber, fotoğraf ve videolara imza atan AA, genişleyen cok dilli yayın kapasitesi ve guclenen kuresel etkisiyle onde gelen uluslararası haber ajansları arasında yerini almıştır. AA, ozellikle saha haberciliğindeki gucunu son donemde Karabağ Savaşı'ndan Rusya-Ukrayna Savaşı'na, multeci krizinden Kovid-19 salgınına, bolgesel ve kuresel butun gelişmelerde ortaya koymuştur" AA'nın guclenen vizyon ve misyonu doğrultusunda gercekleştirdiği insan kaynağı, haber alt yapısı ve yeni medya yatırımlarının yanı sıra ceşitlendirdiği tematik ve dinamik yayıncılık faaliyetleriyle gelecek donemde de yeni başarılara imza atacağına inandığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'iletişim seferberliğinde' en on safta yer alan kurumlardan biri olan AA, ulkemizin sesi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere, Halide Edip'ten Yunus Nadi'ye, AA'nın butun kurucularını minnetle yad ediyorum. Bir asrı aşan yolculuğunda AA'ya emeği gecen herkese şukranlarımı sunuyor, vazife esnasında yaşamını yitirenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Bugun ulkemizin ve dunyanın dort bir yanında gorev yapan Anadolu Ajansı mensuplarının başarılarının devamını diliyorum."