İstanbul'da yaşayan Ulviye Avağ (32), evli olan ve Mardin'de yaşayan Mehmet Demir ile olan ilişkisini sonlandırmak icin Demir ile 10 Ağustos 2021'de bir araya geldi. Sultangazi ilcesi Gazi Caddesi'ndeki ormana giden ikili arasında bir sure sonra tartışma yaşanırken ofkelenen Demir, 10 yıl once boşanan iki cocuk annesi Avağ'ı silahla oldurdu. Saldırgan Demir, cinayet sonrası yakalanıp tutuklandı. Cinayet davasında bugun karar cıktı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Mehmet Demir'in son savunması soruldu. Sanık Demir, “Olayın bu aşamaya gelmesini hic istemedim. Maktulun bana, eşime ve cocuklarıma yonelik olumsuz davranışları nedeniyle bu eylemi gercekleştirmek zorunda kaldım. Bundan dolayı pişmanım.” dedi. Sanık Demir son sozunde ise “Maktulun şahsıma yonelik psikolojik baskısı sonucunda eylem gercekleşmiştir. Pişmanım.” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa "Tasarlayarak oldurme" sucundan once ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi davranışları dikkate alan heyet, sanığın cezasını muebbet hapse indirdi. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi. İddianamede, sanık Mehmet Demir ile maktule Ulviye Avağ arasında gonul ilişkisi bulunduğu, olayın gercekleştiği 10 Ağustos 2021'de buluşan maktul ile sanığın bir sure tartıştıkları, Sultangazi'de Gazi Kent Ormanı'na gittikleri, burada devam eden tartışmada sanığın ele gecirilemeyen tabancayla (tabancayı bir yere attığını beyan ederek kolluk gorevlilerine ruhsatlı silahını teslim etti) maktule defalarca ateş ederek oldurduğu anlatıldı. Olenin yakınlarının olayı Mehmet Demir'in gercekleştirmiş olabileceği ve bu kişinin kardeşinden uzaklaştırma kararı bulunduğu şeklindeki ifadeleri uzerine gozaltına alınan sanığın, sucunu kabul ettiği belirtildi. Sanık Mehmet Demir'in, "Kasten oldurme" sucundan muebbet hapis cezası talep edildi.
Mardin'de eşi ve iki cocuğuyla yaşadığını ve guvenlik korucusu olduğunu belirten sanık Mehmet Demir, 12 yıl once tanıştığı Ulviye Avağ ile duygusal yakınlık yaşadıklarını, daha sonra ayrıldıklarını soylemişti. Maktulenin araması uzerine bir muddet daha goruştuğunu, “Birlikteliğimizi eşime soyleyeceği tehdidinde bulundu. Bunun uzerine sorunu cozmek uzere İstanbul'a geldim.” demişti. Maktulenin isteği uzerine ormanlık alana gittiklerini anlatan sanık, sinirlenip silahını ateşlediğini, olayı tasarlamadığını dile getirmişti. Maktulenin ablası Halime Demir ise “Olay oncesinde sanık devamlı beni arayarak maktuleyle goruşmek istediğini tehditvari bir şekilde ifade ediyordu.” diyerek iddiayı yalanlamıştı.