Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dun akşam Sincan TOKİ Şantiyesi calışanlarıyla yaptığı iftarın ardından ilceden ayrılmadan once aile ziyaretinde bulundu. Baba Ahmet Aydın ’ın bel fıtığı rahatsızlığı sebebiyle işten ayrılmak zorunda kaldığını, anne Zeynep Aydın ’ın ise ameliyat olması gerektiğini oğrenen Bakan Murat Kurum, cifti ikna ederek ameliyat ve tedavi sureclerinin başlatılmasını sağladı. Murat Kurum, Sincan ’da Aydın ailesini ziyaret etti Ahmet Aydın ’ı arayan Sağlık Bakanlığı yetkilisi, ameliyat icin işlemlerin başlatıldığı haberini verdi. Bakan Kurum, sahibi oldukları evin borcu olduğu icin calışmak zorunda olduğunu ancak hareket kabiliyetini yitirdiğini soyleyen Ahmet Aydın ’a, “Evin borcunu dert etmeyin. Once hem sizin hem de eşinizin tedavisine bakalım. Sağlığınıza kavuşun. Sonra sağlığınıza uygun bir iş bakalım.” dedi.
Murat Kurum, Sincan Kaymakamı Abdullah Kucuk ’u de arayarak, aileye bu surecte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla destek sağlanmasını istedi. Kurum, evin kalan borcunu da ustlenme sozu verdi. El birliğiyle Aydın ailesinin sorunlarını cozmek istediklerini belirten Bakan Murat Kurum, ailenin en buyuk cocuğu olan ve universite sınavlarına hazırlanan İlknur Aydın icin burs sağlanması talimatını verirken; Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise, İlknur icin hazırlık kursu imkÂnı sağlanacağını, cocuklara eğitim desteği verileceğini ve baba Ahmet Aydın ’a uygun iş bakılacağını soyledi.
Bakan Kurum, Aydın ailesinin cocukları lise oğrencisi İlknur, ortaokul oğrencisi Resul ve ilkokul oğrencisi Medine ’ye ceşitli hediyeler verdi. Bakan Kurum ’a teşekkur eden baba Aydın, “Sayın Bakanım ben yetimhanede buyudum. Bana hep devletim sahip cıktı. Şimdi yine devletim sahip cıktı. Devletim sağ olsun. Sizler sağ olun. Televizyonda Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın aile ziyaretlerinde bulunduklarını goruyordum. ‘Bir gun bu garibin evine de gelinir mi? ’ diyordum. Hayallerim gercek oldu.” ifadelerini kullandı.