İzmir'in Buca ilcesinde yaşayan 42 yaşındaki Ahmet Korukeser, 13 yıl once belediyede ağır taşıt şoforluğu yaparken gecirdiği iş kazası sonucu gorme yetisinin buyuk kısmını kaybetti. Yuzde 68 gorme engeli bulunan Korukeser, geri odemesi karşılığında cocukluk arkadaşının yerine bankadan kredi cekti. Arkadaşının bir sure sonra kredileri odememesi nedeniyle banka tarafından maaşına haciz konuldu. Kirasını ve faturalarını odeyemeyecek hale gelen gorme engelli vatandaş, bankalardan kredi cekemeyince careyi tefeciden borc almakta buldu. Caresiz kaldığını soyleyen Ahmet Korukeser, yuksek faizle senet imzalatarak borc veren bir kişi ile iletişime gecerek, 22 bin lira geri odeme karşılığında 10 bin lira borc aldı. Tefeciyle Bayraklı ilcesinde bir yerde buluştuklarını ve burada 22 bin lira geri odeme şartıyla senet imzaladığını soyleyen talihsiz adam, internetten borclarını araştırırken, imzaladığı senedin 42 bin lira olduğunu oğrendi. Hayatının şokunu yaşayan Korukeser, borclarından dolayı maaşının tamamına el konulduğundan kirasını ve faturalarını odeyemediğini soyledi. Cok zor durumda olduğunu belirten Ahmet Korukeser, "Benim arkadaşımın sıkıntıları vardı. Bir gun bana gelip durumunu anlattı. Ben de iyi niyetli olduğum icin 'Tamam ben sana yardımcı olurum' dedim. Her ay bana odemesi şartıyla kredi cekeceğimi soyledim. O zamanın parası 38 bin lira kredi cektik. Aydan aya odemesi vardı. Bu odemeler aksadı. Aksayınca bu sefer ben kiralarımı verememeye başladım. Tamamen ortada kaldım. Bu sefer de 'Senet karşılığı 10 bin lira para alayım, kiralarımı odeyeyim, ondan sonra da bir şekilde duzeltirim' dedim. Bu işleri yapan bir arkadaştan senet karşılığı 10 bin lira bir para aldım. Bana 22 bin lira senetlendi. Yalnız senet 42 bin liraymış. Benim gorme engelim var. Ben senedi okuyamadım. Bu imzayı atıp 10 bin lirayı aldım. Kendim bunu zamanla araştırdım. E-Devlet sisteminden girip baktım. Bu 22 bin lira denen borc 42 bin lira olarak gozukuyor. Bu sefer de maaşımın 4/3 ’une bloke kondu. Ben bu parayı almak icin imza attım. Tamamen sıkıştım kaldım. Kıpırdayamıyorum. Nasıl yapacağım, nasıl cozeceğim bilmiyorum." dedi. Tefecinin kendisine 22 bin lira yerine 42 bin liralık senede imza attırdığını oğrendiğinde kendisiyle iletişime gectiğini soyleyen Ahmet Korukeser, "Kendisiyle goruştum ve bana 42 bin lira para verdiğini soyledi. Ben de 10 bin lira para aldığımı, 22 bin liralık senede imza attırdıklarını ve borcumun 42 bin lira cıktığını soyledim. Sonra da bana 'Sen bir şey yapamazsın' dedi. Ben de gereken hukuki işlem neyse ona başvuru yapacağımı bildirdim. Şu anki durumum icler acısı. 10 aydır kiramı dahi odeyemiyorum. Ev sahibim arayıp evi boşaltmamı istiyor. Benim zaten gozlerim gormuyor, yuzde 68 engelliyim ve calışma şansım yok. Kendim ağır vasıta şofordum. Şoforluk de yapamam. Bilmiyorum nasıl olacak." diye konuştu.