Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanıp calışabilir durumdaki vatandaşları işgucu piyasasına kazandırmak ve istihdamı artırmak icin 2021 yılında verilen destekleri aktardı. Sosyal yardım alanların iş hayatına tutunmaları icin işverenlere sigorta prim desteği veriliyor. Bu destek kapsamında 2021 yılında 3 bin 273 işverenin destekten yararlandığını ve toplam 6,1 milyon lira sigorta prim desteği verildi. Sosyal yardımlardan faydalanıp calışabilir durumdaki vatandaşları İŞKUR ’a yonlendirerek işgucune katılımlarını teşvik ettiklerini belirten Bakan Yanık, “Sosyal yardım-istihdam bağını guclendirmek icin desteklerimiz suruyor. Kaynaklarımızı etkin ve doğru bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Ozel İşveren Sigortası Prim Desteği de bunlardan birisi.” dedi.
Ozel İşveren Sigorta Prim Desteğine ilişkin detayları paylaşan Bakan Yanık, şunları soyledi: “2022 yılı icin ozel sektor işverenlerimizin odemekle yukumlu olduğu sigorta prim tutarı olan aylık bin 25,82 lirayı Bakanlık olarak ustleniyoruz. Bakanlığımız asgari ucretin yuzde 15.5 ’ine tekabul eden 775,65 lirayı, Hazine ve Maliye Bakanlığı de yuzde 5 ’ine karşılık gelen 250,2 lirayı karşılayacak. Sosyal yardım yararlanıcısının işverenlerce istihdam edilmesi halinde bir sigortalı icin Bakanlığımızca odenecek sigorta prim desteği ise yıllık 9 bin 307 lira. Bu doğrultuda sosyal yardımlardan faydalanıp calışabilir durumdaki vatandaşları işgucu piyasasına kazandırmak icin 6,1 milyon lira Ozel İşveren Sigorta Prim Desteği verdik” 
Bakan Yanık, işverenlerin Ozel İşveren Sigorta Prim Desteği ’nden yararlanmaları durumunda her bir sigortalı icin odemekle yukumlu olduğu sigorta primini 1 yıl boyunca karşıladıklarını kaydetti.

Bakan Yanık, işverenlerin Ozel İşveren Sigorta Prim Desteği ’nden yararlanmaları durumunda her bir sigortalı icin odemekle yukumlu olduğu sigorta primini 1 yıl boyunca karşıladıklarını kaydetti.