NURGUL YEŞİLCAY, RAP ALBUMU YAPMASI İCİN TEKLİF ALDIĞINI ANCAK KABUL ETMEDİĞİNİ ACIKLADI.
'Kadri'nin Goturduğu Yere Git' filmi icin, sozlerini eşi Cem Ozer'in yazdığı bir rap parcasını seslendiren Nurgul Yeşilcay, rap albumu yapması icin teklif aldığını ancak kabul etmediğini acıkladı. Bu muzik turune olan ilgisini uzerinde 50 yeni kuruş yazan iri bir kolyeyle gosteren Yeşilcay, 50 Cent'e gonderme yaparak '50 yeni kuruş benim adım' dedi.
12 Ocak Pazartesi gunu MTV Turkiye'de yayınlanacak olan 'MTV News' programına konuk olan Nurgul Yeşilcay, ilginc acıklamalar yaptı. 'Kadri'nin Goturduğu Yere Git' filmi icin seslendirdiği rap şarkısının beğenildiğini soyleyen unlu oyuncu, album tekliflerine ise sıcak bakmadığını soyledi. Programa, uzerinde '50 yeni kuruş' yazan iri bir kolyeyle katılan Yeşilcay, '50 yeni kuruş benim adım. Oncelikle Amerika’da kullanmak icin boyle bir şey secmiştik. Ama sonra Turkiye’de de kullanabileceğimi duşundum bu ismi. 50 Cent’e gonderme yapıyoruz' dedi.
Yastıkaltı rap'i
Yeşilcay, filmin şarkısını seslendirme surecinin nasıl geliştiğini ise şoyle anlattı: 'Bu benim 'Gideyim de bir rap soyleyeyim' dediğim bir şarkı değil. Kadrinin Goturduğu Yere Git filminin muziği. Biz zaten bu filmin yapımcısıyız. Filmin muziklerini Ercument Vural yaptı. Biz de Ercument’in studyosuna gidip filmin muziklerini kontrol ediyorduk. Ercument bir rap muzik yapmış, Cem’den soz yazmasını istedi, Cem de beş dakikada yazdı. O yuzden sozler biraz yastıkaltı. Yastıkaltı rap'i de diyebiliriz yani. Sonra şarkıyı kimin soyleyebileceğini duşunurken Ceza, onun kız kardeşi Ayben gibi bircok isimden bahsedildi. Cem sonunda 'Nurgul soyleyebilir' dedi. Cunku ben evde bir suru şarkıyı rap haline getirebiliyordum. 'Tamam, deneyeyim' dedim, denedik, cok eğlendik, cok da beğendiler. Oldu mu oldu, dedik. Benim tabi ki işim bu değil. Bu işi profesyonel bir şekilde yapan insanlar var, onlara saygı duyuyoruz. Biz bunu sadece eğlencesine yaptık.'
Ha Eminem ha Fadimem
Daha once Beyazıt Ozturk'un 'Beyaz Show' programına Sezen Aksu'yu konuk etmek icin başlattığı kampanyaya katılan ve bu kampanya icin bir rap şarkı hazırlayan Nurgul Yeşilcay, 'Sezen Aksu icin herkesin bir şeyler yapması gerekiyordu. Ben de Aksu’nun şarkısını Fadimem olarak soyledim. O zamanlar Eminem vardı. Ona gonderme yapıp Gulumse’yi rap haline getirdim. Bu Beyaz'ın programında yayınlandıktan sonra rap album cıkarmam icin teklif aldım. Ama yapmadım tabi, cunku bunu cok ciddiye almadım. Şimdi de cok ciddiye aldığım soylenemez' diye konuştu.
Nurgul Yeşilcay programa uzerinde, unlu hiphop grubu 50 Cent'i hatırlatan '50 yeni kuruş' yazan iri bir kolyeyle katıldı.