Cilt problemini gidermek icin bir ay once ameliyat masasına yatan İzel, yeni goruntusuyle ilk kez Kelebek icin objektif karşısına gecti.

Aldatılmanın izleriydi

Exoderm adı verilen yontemle yuzunu kazıtan İzel, “Benim hicbir zaman yuzumde ergenlik sivilceleri cıkmamıştır. Cok minik şeyler cıkar, sonra kaybolur giderdi. Bu cilt problemim, bundan 10 yıl once, bir gecede ortaya cıktı. İlk aşkın, ilk aldatılmanın verdiği sıkıntılar da olabilir” dedi.

İzlerin yuzde 70’i silindi
İzel, yaşadıklarını anlattı: “İlk gun uyutularak bir işlem yapıldı. Yuzume asit suruldu. İkinci gun, elmas tozlarıyla zımpara yapıldı. İşte o gece biraz şiştim. Bayağı bir odem vardı suratımda. Hastaneden cıkınca, evde bir haftalık maskeli bir donem gecirdim. Şu an yuzumdeki izlerin yuzde 70’i gitti İzel, “Bugune kadar fotoğraflarıma photoshop uygulanıyordu. Photoshop’suz resmim yoktu. Ama şu an gorduğunuz fotoğraflarda kesinlikle hicbir oynama yok” diyor.

Yuzunuzde derin izler bırakan cilt probleminiz ne zaman ortaya cıktı?
- Benim hicbir zaman yuzumde ergenlik sivilceleri cıkmamıştır. Cok minik şeyler cıkar, sonra kaybolur giderdi. Bu cilt problemim, bundan 10 yıl once, bir gecede ortaya cıktı.
Nasıl yani?
- Uzuntu ve stresle alakalı... Gece yattım, yuzumde hicbir şey yok, sabah yuzumde hafif kızarıklar, kucuk kistler ve apselerle uyandım.
Sizi bu kadar uzen neydi peki?
- Tamamen duygusal nedenler... ılk aşkın, ilk aldatılmanın verdiği sıkıntılar da olabilir. O donem her şeye takar ve uzulursun ya... Yaş ilerledikce katılaşıyorsun. şimdi hicbir şeyi o kadar takmıyorum.
Karaciğerle alakalı bir durum değil yani bu...
- Hayır, değil. Ben her yerime baktırdım, hicbir şey cıkmadı. Benimki tamamen stresle alakalı bir durumdu.
Anladım... Peki kızarık, apseli bir yuzle uyandıktan sonra ne yaptınız?
- Ne gerekiyorsa yaptım. Herkesin soylediği, onerdiği doktorlara, guzellik uzmanlarına gittim. Kim ne soyluyorsa kullandım, surdum falan... Panikleyip, onu iyileştirmek isterken, en buyuk hatayı yapmışım. O kucuk kistler, apseler bir anda benim yuzume yayıldı. 10 yıldır tedavi etmeye calışıyorum. O kadar ağır ilaclar, antibiyotikler kullandım ki, bir donem karaciğerimi cok yordum. Bir de ruhuma cok zarar verdim.

BENİ Seda Sayan GAZA GETİRDİ

Gectiğimiz hafta olduğunuz ameliyata geleceğiz, ama onun oncesinde şunu sormak istiyorum: Siz daha oncesinde de bir ameliyat olmuştunuz, ama faydasını gormemiştiniz galiba...
- Hayır, daha once ameliyat olmadım. Hatta gazeteler bir donem “Poposundan deri aldırıp, yuzune ekletecek” falan yazmıştı. Boyle şeyler yapılıyor ama ben cesaret edemem. Cunku cok korkağım. Bu ameliyat icin de cok korkuyordum. Allah’tan beni cesaretlendiren biri vardı...
Kimdi?
- Seda Sayan... Beni her gorduğunde gaza getirirdi. Herhalde benim ameliyat olmamı en cok isteyen kişi oydu. Ama ben hep korktum. Hatta bundan 6 yıl once, beni şu an ameliyat eden doktorum Ziya şaylan, Almanya’da doktorluk yapıyordu. ıki yıl once Turkiye’ye geldi. Neyse, bundan altı yıl once menajerim ile kendisinden randevu aldık ve Almanya’ya gittik, goruştuk. Bana o goruşme sırasında yapılacak olan ameliyatı seyrettirdi. Seyredince ben korkudan muayenehaneden kactım. Aradan yıllar gecti ve bir şekilde Ziya Bey’le tesadufen karşılaştık. Altı yıl sonra bizi kader birleştirdi. Bir şekilde karşıma cıktı. ıyi ki de şimdi karşıma cıktı. Cunku daha cesur ve kararlıydım.
Tamam Seda Sayan sizi gaza getirmiş ama, bu ameliyatı olmaya nasıl karar verdiniz? Ne oldu?
- Ne oldu biliyor musun Sema, bir gece evde yatağımda yatıyorum. Kendi kendime duşunmeye başladım. “ızel sen ne yapıyorsun? Albumler yapıyorsun, sahneye cıkıyorsun, aşık oluyorsun, uzuluyorsun... Peki kendin icin ne yapıyorsun?” dedim. Sadece kendimle ilgili bir şeyler yapmaya karar verdim ve ameliyat olmayı kesinleştirdim. Ertesi gun Ziya Bey’i arayıp ameliyat olmaya karar verdiğimi acıkladım. Hatta vazgecmeyeyim diye bir kağıda da imza attım. Bir hafta sonra kendimi hastanede buldum.

AMELİYAT SONRASI GİZMOYA BENZEDİM
Biraz da ameliyattan soz edelim. Bu nasıl bir ameliyat, oncesinde araştırdınız mı, sonuclarını gordunuz mu?
- Ameliyata karar vermeden iki ay once araştırmaya başladım. Bu cildi soyma işlemi, cok eski bir yontemmiş. Sonra bu yontemi asitle, lazerle yapmaya başlamışlar. Ama bu yontemlerin de hep yan etkileri olmuş. ısrailli bir doktor bu işi Exoderm denilen bir yontemle geliştirmiş. O doktordan yontemi ilk oğrenen kişi de Ziya Bey... Bu yontemle yan etkiler tamamen ortadan kalkıyor. Eskiden bunun iyileşme sureci uc ayken, 15 gune duşuruyorlar. Ben ameliyat olduktan 15 gun sonra sokağa cıkabilecek haldeydim. Ama yuzume kıyamadım.
Ameliyatta ne yapıldı?
- Bu iki gun suren bir ameliyat oldu. ılk gun uyutularak bir işlem yapıldı. Yuzume komple bildiğiniz asit suruldu. Uyandığımda yuzumde bantlar vardı. ıkinci gun bir daha ameliyata alındım, onda da elmas tozlarıyla zımpara yapıldı. ışte o gece biraz şiştim. Aynaya baktığımda inanamadım. Bayağı bir odem vardı suratımda. Ama o kadar da kotu değildi manzara. Hatta kendimi gizmoya benzettim (guluyor). Yani oyle cok ağrılı, sancılı bir durum yaşamadım. Dediğim gibi bir gece şiştim, o gece biraz ağrım, sancım oldu, o da zaten ağrı kesiciyle gecen bir ağrıydı. Hastaneden cıkınca, evde bir haftalık maskeli bir donem gecirdim, ki ben o doneme Aborjin donemi diyorum. O bir haftalık donemde yuze bir toz dokuluyor. O toz zamanla sertleşiyor, deri de sertleşip kendini bırakıyor. Ve maske gibi yuzunde duruyor. O maske gibi duran şey aslında yuzumdeki deri. Kalıp halinde cıkıyor. Bu aşamada da hic acı hissetmiyorsunuz. Cunku yuzunuzdeki olu deri gidiyor.
Ameliyat sonrası evde nasıl bir surec gecirdiniz peki?
- Havayı direkt almayacaksınız. Sonra doktorun verdiği kremleri hic aksatmadan kullanacaksınız. Pis havada durmayacaksınız. Bir de evde nem manikası gerekli. Bebeklerin odasına konulan nem makinasını koyduk uyuduğum odaya. Bir de yediklerinize, ictiklerinize dikkat edeceksiniz. şu an kendime cok dikkat ediyorum. O kadar keyifli ve mutluyum ki, duruşum bile değişti.
Anladım... Bu yontemle kac kat deri yenilendi?
- Uc kat... Eskiden 7-8 kat deri cıkarıyorlarmış, o yuzden yan etki oluşuyormuş. ışte bu Exoderm’in ozelliği zarar vereceği yerde kendi duruyor. Yuzumden sadece 3 kat deri kalktı. Bu yontemi istersen bir yıl sonra tekrarlayabiliyorsun. şu an yuzumdeki izlerin yuzde 70’i gitti. Bir daha yaptırırsan yuzde 100 iyileşme soz konusu. Ama tabii ben daha iyileşmediğim icin henuz karar vermedim.

DERİLERLE BİRLİKTE ANILARI DA ATTIM
Yuzunuzde derin iz bırakan o hatıralar da olu deriyle birlikte gitmiştir...
- Kesinlikle... Bunu ruhsal olarak da yaşıyorum. Yuzumden o olu derileri cıkarırken, kuzenime, “O derileri cope ben atacağım” dedim. Onları atarken, butun kotu anılarımın, sıkıntılarımın gittiğini duşundum. Yani yuzumdeki her izde bir anım var. Atarken, “Hadi gulegule anılar, sıkıntılar. Hepiniz cope gidiyorsunuz” dedim. Bu beni cok rahatlattı. şu an kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yuzumle beraber hayatım da tazelendi.
Siz bu yontemi ikinci kez tekrarlarsanız, bebeksi bir cilde mi sahip olacaksınız peki?
- Evet... Mart ayına, yani yeni albumum cıkana kadar bu izler tamamen silinecek. Ama bundan da biraz urkuyorum
acıkcası. Cok mu değişirim diye. ıkinci kez bunu yaptırır mıyım, bilmiyorum. Bu ameliyatı daha cok kırışıklık tedavisi icin yapıyorlarmış. Kırışıklığım yoktu ama bir taşla iki kuş vurmuş oldum.
Bu işlem, cok maliyetli bir şey mi?
- Cok ucuz olduğunu soyleyemem. Ama cok da uc değil. 10 yıldır kremlere, ilaclara harcadığım paraları topladığım zaman, cok daha fazla ediyor. Kozmetiklerden artırıp, bu ameliyat parasını cok rahat verebilirler.

İLK KEZ FOTOĞRAFLARIMDA PHOTOSHOP’A GEREK DUYMADIM
- Bugune kadar benim butun fotoğraflarıma photoshop uygulanıyordu. Photoshop’suz hicbir resmim yoktu. Ama şu an gorduğunuz fotoğraflarda kesinlikle hicbir oynama yok. Ozellikle bunun altını ciziyorum. Kimseyi kandırmıyorum. Yuzumde sadece fondoten var, o kadar. Yuzum, bu resimlerde gorduğunuz gibi. Doğal ışıkta cekildi bu fotoğraflar. Daha izler var ama onlar da mart ayına kadar tamamen gececek...
İZLERİMİ SEVİYORUM DİYEREK YILLARCA KENDİMİ KANDIRMIŞIM
İzel Hanım, cildiniz kotuyken izlerinizle, yuzunuzle barışık olduğunuzu, bunu kafanıza takmadığınızı soyluyordunuz. Demek ki oyle değilmiş?
- Evet, o izleri, yaraları seviyorum falan diyordum ama biraz kendimi kandırmışım. Aynalarla da barışık değilmişim. Kendime karşı guvensizmişim. Meğer ben bunu hep kendime dert etmişim. Onumuzdeki yıl 40 yaşında olacağım. Sanki kendimi 40’a hazırlıyorum. O yuzden de arkadaşlarıma, “40 bakımına girdim” ya da “Tadilattayım” diyorum. şunu fark ettim ki ben, cilt sorunu yaşayan genc kızlarımıza karşı da bir misyon ustlenmiş oldum. Ben bu aknelerle, izlerle yaşamak zorunda değilmişim. Ben yıllarca kendimi kandırmışım. Uzun sure ilişki istemiyorum. Cunku ben aşık olduğum zaman kendimi kaptırıveriyorum. Ama hayatımla birlikte değişim istiyorum. Allah kısmet ederse, aşık olmazsam, nisan ayında cok buyuk surprizlerle cok fena bir ızel geliyor.

kelebek