Unlu aktor Ben Affleck'e İran'dan cok sert eleştiri...
Yonetmenliğini ve başrolunu Ben Affleck’in ustlendiği ‘Argo’ filmine İran’dan eleştiriler gelmeye devam ediyor.
'İDAM EDİLEBİLİR'
11 Eylul icin yazdığı komplo teorileriyle bilinen akademisyen Kevin Barrett, İran televizyonu PressTV icin kaleme aldığı yazıda, Ben Affleck’in devlet ajanı olduğunu, cektiği filmle savac sucu işlemekten idam edilebileceğini yazdı.
‘Argo’nun propaganda filmi olduğunu soyleyen Barrett, film sayesinde ABD halkının İran’a karşı başlatılacak savaşı destekleyeceğini iddia etti. Barrett, “Ben Affleck ve diğer ajanlar İran’a karşı savaş sucu işlemekten adalet onune cıkarılacak mı? İran’ın Argo’nun yapımcılarına actığı dava iyi bir başlangıc olabilir”sozleriyle davayı desteklediğini belirtti.
HOLLYWOOD'A İRAN DAVASI
İran, İslam Devrimi’nin ardından ABD elciliği baskını ve rehine krizini konu alan Oscar odullu ‘Argo’ ve buna benzer diğer Hollywood filmlerine dava acma kararını acıkladı.
Filmlere “ulke ile ilgili gercekci olmayan fikirler urettiği ve İran’ın imajına zarar verdiği’ icin dava acmayı planlayan İran, davayı Cakal Carlos lakaplı Ilich Ramirez Sanchez’in avukatı ve eşi Fransız Isabelle Coutant-Peyte’nin yurutmesini istiyor.
‘Argo’ 3 dalda Oscar odulu kazanırken, toplamda 55 adet odule layık goruldu.