TSYD eski başkanlarından, spor basınının duayen isimlerinden Nezih Alkış gectiğimiz gun yaşama gozlerini yumdu. 84 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Alkış icin, TSYD Levent Tesisleri ’nde toren duzenlendi. Nezih Alkış ’ın ailesinin yanı sıra, bircok gazeteci dostları ve sevenlerinin katıldığı torende, eşi ve kızlarının guclukle ayakta durduğu goruldu. Torende konuşma yapan TSYD Başkanı Oğuz Tongsir,Nezih Alkış ’a bizim camia bir isim takmıştı. Spor yazarlarının en guzel abisi. En guzel abisiydi, en guzel hocasıydı. Burada bulunan bircok gazeteciyi ve beni de Nezih abi yetiştirdi. Onun tezgahından gectik. Durustluğu, adamlığı hepsini ondan oğrendik. Herkese yardıma koşardı ama bir tek konuda acımasızdı; bize gazetecilikte haberciliğin ne kadar onemli olduğunu anlattı. Karıncayı bile ezmeyen Nezih abi o konuda cok katıydı. Biz ondan cok şey oğrendik.” dedi. Spor Yazarı Atilla Gokce, Babıali ’deki eski gazetecilikle ilgili bilgiler vererek Nezih Alkış ’ın ornek bir kişi olduğunu ifade etti. Gokce, “Babıali ’nin mutlu gunleri, Nezih Alkış boyle bir dayanışmanın, rekabetin, sevginin, durustluğun, bilginin simgesi olarak bizimle beraberdi. 13-14 yaşlarında matbaa makinisti babanın ellerinden tutup, Cağaloğlu ’nda basınla tanıştı ve bir daha hayatında hicbir maceraya girmedi. Oğrenimini tamamladı, yuksek oğrenimini yaptı. Hep boyle dirsek curuten, soru sormaktan bıkmayan ama sorduklarını bıktıran, inatcı bir gazeteci olarak yaşadı. Buyuk ustayı uğurlarken son mohikanı da, Cağaloğlu ’ndan yetişen son kahramanı da, asaletiyle, nezaketiyle uğurluyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.
Gazeteci Şansal Buyuka ise, meslek hayatına başlangıc ve hayatındaki bircok şeyi Nezih Alkış ’a borclu olduğunu ifade ederek şunları soyledi: “Nezih alkış benim icin cok şey ifade ediyor. Meslekte ustamdı, baş oğretmenimdi. Şefim oldu, dostum oldu. Milliyet gazetecilikten iceri titrek adımlarla girerken, Namık abi bana kısa bir nasihatte bulundu, sonra Nezih abiyi cağırdı. ‘Al bu genc sana teslim, bir yere oturt ’ dedi. Nezih abiyle dışarı cıktık, beni yanındaki masaya oturttu. Belki de meslekte şansım bu oldu. Masalarımız bitişik, her gun bakardım, haberi nasıl alıyor, manşete nasıl taşıyor. Bugun gazetecilikte bir yere gelebildiysem ona cok şey borcluyum.” Konuşmaların ardından Nezih Alkış icin helallik alınarak dua edildi. Merhum Alkış, Zincirlikuyu Camii ’nde kılınacak oğle namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı ’nda toprağa verilecek.