AK Parti Genclik Kolları Başkanı Eyyup Kadir İnan, 24 TV'de Esra Elonu'nun sunduğu Arafta Sorular programına katıldı. Programda genclerin en hassas olduğu konulardan biri olan iklim değişikliği ozelinde gelecek kaygıları masaya yatırıldı. Konuya ilişkin, gectiğimiz hafta oyuncu Beren Saat ile eşi Kenan Doğulu'nun İklim Elcisi secilmeleri ve akabinde Beren Saat'in plaketi aldıktan sonra ilklim zirvesinde politik bir konuşma yapması da değerlendririldi. İnan, Beren Saat'in konuşmasının konu ile alakasız bir plan ile yanlış mesajlar verdiğini soyledi. Kenan Doğulu'nun orman yangınları sırasında buyuk bir ozveriyle sondurme calışmaları sırasında gerceklikle alakası olmayan 'yanan yerlere otel yapılacak' soylemini hatırlatan İnan, " Toplumla genclerle alay etmeyi manupule etmeyi ceşitli platformlarla bunu yapmayı doğru bulmuyorum. Orada bir konuşma değil bir okuma yapıyorsunuz. Konular birbirinden tamamen bağımsız. Eyyup Kadir İnan'dan Beren Saat'e: Konu ile alakasız istismar mesajları Hangi şartlara rağmen kendini iklim elcisi sectiği belli olmayan yapıdan topluma negatif mesaj veriyorsunuz. Topluma boyle negatif mesaj vermeyi bir genc olarak doğru bulmuyorum. Bunu Zaten yanıbaşında (eşi Kenan Doğulu) edilgen bir sanatcı olduğunu soyledim. Hatta gecen senelerde orman yangınlarında hukumetimizin 10-15 gunde ortaya cıkan gayretini cok iyi biliyorsunuz. O sanatcı o gunlerde ortaya cıktı ve dedi ki; guye 'yanan yerlere otel yapılacakmış. Eğer yapılırsa o otellerde konser vermem..." Fedakarlığa bakar mısınız... Yani millet de gercekten onu bekliyordu... Onun konserindeki maddi fedakarlığı bize bir ikram şeklinde sundu. O nedenle tabi odulu veren belediye başkanı da dikkatimi cekti. O konuşma iceriğine, retoriğine ortak olmuş oldu odul vererek." dedi.
İklim değişikliği gibi onemli konuların istismar edilmesinden genclerin rahatsız olduğunu soyleyen İnan, "Biz iklimden konuşmak istiyoruz. Genclerin cevre konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Şu an iklim değişikliği ile ilgili olağanustu bir hassasiyet var. Bu konularda rasyonel adımlar atılması gerekirken bu tur konuların istismar edilmesini, uzaktan yakından alakasız kopuk bir planla mesajlarla iletilmesini toplumun aklıyla alay edilmesini doğru bulmuyoruz. Toplum zehirlensin istemiyoruz, hava kirliliğine karşıyız bu noktada." ifadelerini kullandı.