Dun saat 11.00 sıralarında İstanbul Sultangazi'deki Yayla Mahallesi'nde yaşayan 64 yaşındaki Mecbure Yaşar ile oğlu Yasin Yaşar ve Hacı Muhammet Yaşar arasında arac ve evin satışı konusunda tartışma yaşandı. Uyuşturucu madde de kullandığı iddia edilen ve ofkelenen 25 yaşındaki Yasin Yaşar elindeki bidonda bulunan benzini annesinin uzerine dokerek ateşe vermek istedi. Kacmaya calışan kadını diğer oğlu Hacı Muhammet Yaşar kurtardı. Annesini yakmak isteyen Yasin Yaşar evin onunden ayrıldığı sırada komşusunun aracına benzini dokerek yaktı. İhbar uzerine olay yerine gelen polis ekipleri Yasin Yaşar'ı gozaltına aldı. Sultangazi'deki bağımlı genc, annesini yakmak icin benzin doktu
Yaşanan olayı anlatan anne Mecbure Yaşar oğlunun once kendi araclarını hurdaya satmak icin yakmaya calıştığını soyledi. Yaşar, "Yandıktan sonra arabayı hurdaya satıp parasıyla uyuşturucu almak istiyordu. O sırada Hacı Muhammet gelip arabayı yakmasına izin vermedi. O sıra da bende 'oğlum yapma, etme ne istiyorsan vereyim, yakma oğlum' derken gelip benzini başımdan aşağı doktu. Cakmağı cakarken diğer oğlum geldi. Bende kactım. Kacarken uc kere duştum. Kacamadım, gucum yok duştum surundum. Ormanın icine kactım. Beni yakmaya calıştı. Sonra arabayı yaktı. Daha sonra komşunun arabasını yaktı." diye konuştu.
Yaşanan olaydan 2 gun once bir başka oğulda evin alt katını ateşe verdi. Evde maddi hasar meydana gelirken, bazı eşyalar kullanılamaz hale geldi. Anne Yaşar " Evi Umit diye bir oğlum var o alt katı yaktı. Yasin evin ust katını yaktı. Ben sığınma evinde kalırken Umit evi istemiş Yasin vermeyince Umit alt katı yaktı. Ben sığınma evindeydim benim haberim yoktu. Bana telefon geldi 'evin yanıyor, ev bark gitti. Eve don' diye. Eve geldim boyle gordum" şeklinde konuştu. Yine olay gunu kullandığı işitme cihazları da zarar goren kadın duymakta gucluk cekerken, gozyaşları icinde yetkililerden yardım istedi. Gozu yaşlı anne "Biraz acısınlar bu nasıl bir evlat? Biz bunları neden buyuttuk? Ağlayacak gucum kalmadı." ifadelerini kullandı.