Antalya ’nın Kumluca ve Elmalı bolgelerinde uzun yıllardan beri koyun kırkma işleri yapan Huseyin Gultekin, gelen taleplere yetişemez hale geldi. Yeğeninden yardım istemek zorunda kaldığını belirten Gultekin, koyun başına 25 lira aldığını belirtti. Gunluk 80 koyun kırpıp 2 bin lira kazandığını soyleyen Gultekin, aylık kazancının 60 bin lirayı bulduğunu belirtti. Koyun kırkma işinin yapılacak en iyi meslek olduğunu belirten Huseyin Gultekin, şu ifadeleri kullandı: “Doğdum doğalı bu işi yapıyorum. 40 yıl oldu. Kumluca ve Elmalı bolgelerinde calışıyorum. Diğer bolgelere geciş yapmıyorum. Cunku bu bolgedeki taleplere yetişemiyorum. 
Yoğun zamanlarda icin yeğenimi cağırıyorum. Cok kırkım var. Koyun başı 25 TL alıyorum. Denizli ’den gelen oluyor ama uzun yıllardır bu bolgede bu işi yaptığım icin genelde koyun sahipleri beni tercih ediyorlar. Mayıs ayından eylul ayına kadar kırkım oluyor. Eylul ayında guz kırkımı yapıyoruz. Gunluk 75 - 80 tane koyun kırkıyorum. Bu bolgede koyun kırkma işini yapan 8 - 10 kişi var. Bu işi yapan az olduğu icin en iyi meslek, yapılacak en iyi iş bana gore. Cocukluğumuzda kırklık ile kırkım yapıyorduk. 2000 yılından beri elektrikli kırkım makinesine gectik.”

Yoğun zamanlarda icin yeğenimi cağırıyorum. Cok kırkım var. Koyun başı 25 TL alıyorum. Denizli ’den gelen oluyor ama uzun yıllardır bu bolgede bu işi yaptığım icin genelde koyun sahipleri beni tercih ediyorlar. Mayıs ayından eylul ayına kadar kırkım oluyor. Eylul ayında guz kırkımı yapıyoruz. Gunluk 75 - 80 tane koyun kırkıyorum. Bu bolgede koyun kırkma işini yapan 8 - 10 kişi var. Bu işi yapan az olduğu icin en iyi meslek, yapılacak en iyi iş bana gore. Cocukluğumuzda kırklık ile kırkım yapıyorduk. 2000 yılından beri elektrikli kırkım makinesine gectik.”