Mersin ’in Tarsus ilcesinde yaşayan 3 cocuk annesi Yasemin B. (26), 1 yıl once boşandığı kocası Vedat C. (27) ile birlikte yaşamaya başladı. Vedat C. bir ay once kacakcılık sucundan cezaevine girince, evde sorunlar yaşamaya başladı. Kayınbabası Abdulcelil C. ’nin (50) baskılarına dayanamayan ve psikolojisi bozulan Yasemin B., bir hafta once eşinin amcasının oğluna kendini otogara bıraktırarak evden kactı. Bu durumu oğrenen kayınbabanın cezaevindeki oğlunun yanına giderek, “Eşin namussuzluk yaptı onun olmesi gerekiyor. Sen cezaevinden cıkınca onu oldur, ben sana bakarım.” dediği oğrenildi. Kayınbaba daha sonra da genc kadın hakkında aileyi toplayıp “Olum fermanı” vererek, her yerde onu aramaya başladı. Bu durumu oğrenen Yasemin B., dunyaya geldiğinden bu yana kaderinin hic gulmediğini ifade ederek, “Ben daha 14 yaşında Van ’dan gece eve giderken birden fazla kişinin tecavuzune uğradım. Uyandığımda cırılcıplaktım sokakta herkes bana bakıyordu. Bu olaydan dolayı ailem beni istemedi. 18 yaşıma kadar yurtta kaldım. Anne ve babamı yıllarca gormedim. 18 yaşından sonra yurttan cıkıp Tarsus ’a geldim eşimle tanıştım ona yaşadığım olayları anlattım beni kabul etti. Evlendik 3 cocuğumuz oldu.” dedi. Evlendikten sonra da yuzunun bir turlu gulmediğini anlatan Yasemin B., “Hem eşim hem kayınbabam hem de gorumcelerim beni surekli dovdu. Ancak ben bunlara sesimi cıkarmadım hepsine dayandım. Bir yıl once de eşimden ayrıldım, ama birlikte yaşamaya devam ettik. En son cezaevine girince baskılara dayanamayıp kactım. Kacarken de eşimin amcasının oğlu beni otogara bıraktı. Bunu oğrenen kayınbabam benim namussuzluk yaptığımı duşunerek benim olum fermanımı vermiş. Şimdi her yerde beni oldurmek icin arıyor. Ben daha cok kucuğum, benim 3 tane cocuğum var. Ben olmek istemiyorum yaşamak istiyorum. Ne olur bana yardım edin. Ben bir şey yapmadım. Ben namussuzluk yapmadım. Kactığım icin pişman oldum. Ancak kesinlikle namussuzluk yapmadım.” diyerek gozyaşlarına boğuldu.