Adana'nın Yureğir ilcesi Doğankent Mahallesi 4679 Sokak ’ta yaşayan, doğuştan ortopedik engeli nedeniyle boyu kısa kalan Mehmet Dolaş ile talasemi hastası eşi Fatihe Dolaş cifti 2,5 yıl once evlendi. Cift, oturdukları Mehmet Dolaş ’ın ailesinin evinin ust katına prefabrik ev yaptırmak icin cevresindeki kişilerden borc altın aldı. Sosyal medyada buldukları bir firma ile 58 bin TL ’ye anlaşan cift, sozleşme imzalayıp, 20 bin TL on odeme yaptı. Evin onune bin TL değerinde cimento bırakan bu kişiler, Dolaş ciftini oyalamaya başladı. Cift, bir sure sonra ne firmaya ne de bu kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp Cumhuriyet Başsavcılığı ’na giderek suc duyurusunda bulundu. Mehmet Dolaş, sozleşmeye gore 1 Nisan ’da prefabrik evlerinin kendilerine teslim edilmesi gerekirken mağdur edildiklerini soyledi. Dolandırıcıların yakalanması icin yetkililerden yardım isteyen Dolaş, "Ailemin evinin ust katına prefabrik ev yapacaktık ama hayalimizi caldılar. 58 bin TL ’ye anlaştık. 20 bin peşin, 20 bin iş ortasında, 18 bin ise anahtar teslimde verecektim. Malzemeleri evin onune bıraktıktan sonra oyalamaya başladılar. En sonunda ‘Yapamayacaksanız paramı verin yoksa şikayet edeceğim ’ dediğimde ise tehdit etmeye başladılar. Sonra da telefonlarıma cıkmadılar. Sahte isimlerle pek cok kişiyi dolandırıyorlar. Kiraya cıksam, yıllık 10 bin TL verecek durumum bile yok. 20 bin TL belki başkaları icin cok kucuk paradır ama benim icin cok buyuk para. 800 TL engelli maaşıyla gecinmeye calışıyorum." dedi. Fatihe Dolaş ise maddi durumlarının kotu olmasının yanı sıra sağlığının da kotu olduğunu kaydetti. Talasemi hastalığı yuzunden her 3 haftada bir kan almak icin gittiği hastane masraflarına bile yetişemediğini dile getiren Dolaş, "Bize bir yardım eli uzatılsın." diye konuştu.