Diyarbakır'da 8 aylık bebeğinin yuzune yastık bastırıp, boğmaya calışan ve o anları cep telefonuyla goruntuleyerek eski eşine yollayan E.K. goruntulerin ortaya cıkması uzerine yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakılmıştı. Eylul bebek, olay sonrası savcılık tarafından babaya verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise olayla ilgili inceleme başlatmıştı. E.K., pazartesi gunu gozaltına alındı. Salı gunu adliyeye cıkartılan E.K., serbest bırakıldıktan sonra eski eşi Mehmet Kaya'ya tehdit mesajı atması ve şikayet edilmesi uzerine tekrar gozaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca ikinci kez serbest bırakıldı. Anne E.K. bu kez, baba Mehmet Kaya ’nın Eylul bebeği hava alması icin sitesinde bulunan parka yeğeni tarafından indirttiği esnada, kucağından alarak kactı. Yaşanan olayla ilgili olarak acıklamalarda bulunan Eylul bebeğin babası Mehmet Kaya, cocuğunun can guvenliğinin şupheli olduğunu ifade etti. Diyarbakır'da 8 aylık kızını yastıkla boğmaya calışan anne gozaltına alındı Kaya, “Saat 16.00 civarında, savcılık kararıyla bana verilen cocuğumu oldurmek isteyen kadın sitemize geldi. Cocuğu eline alır almaz kacmak istedi, aracına binmeye calışırken biz koşarak engellemeye calıştık. O ile ablası aracı bırakarak site dışına kacıp gitti. Emniyeti aradım yapabilecek bir şeylerinin olmadığını soyledi. Ben de 4 gun once cocuğu oldurmek isteyen kadın olduğunu soyledim, savcılık kararını gostermeme rağmen bize bir şey yapamayacaklarını soyleyip bizi gonderdi. Şu an cocuğun sağlık durumundan şupheliyim, ne olacağını bilmiyorum. Yetkililere sesleniyorum, şikayet etmemize rağmen karakol almadı. Aracının başında bekliyoruz burada kacıp gitti. Şu an endişe icindeyiz cocuğumun yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz sorumlusu karakoldur, hicbir mudahale etmediler” dedi.