Trabzon'da, Beşiktaş macı oncesi buyuk coşku yaşanıyor. Taraftarlar, kent meydanında toplanarak marşlar soyledi, şampiyonluk sloganları attı. Bordo mavi renklerle atını susleyen taraftar Muhammet Sungur da meydan alanına geldi. Taraftarlar atla birlikte fotoğraf cektirdi. Muhammet Sungur, "Atım ile Yomra ’dan meydana geldim. Gelirken yolda gorenler korna caldılar. Şehir şampiyonluğa hazır. Derbi maclarını da şampiyonluk macı gibi takip ediyoruz. 1996 yılında şampiyonluğu kaybettiğimizde cok uzulmuştum. Atımla meydanlarda gezme hayalim vardı. O hayalimi şimdi gercekleştirdim. Trabzonspor ’a başarılar diliyorum.” diye konuştu. Yaratık maskesi ile meydan alanındaki coşkuya katılmaya gelen başka bir taraftar Ercan Yılmaz ise, “Ben de taktığım bu maske ile Trabzonspor ’un artık maskotu oldum. Bu maskeyi taktığım zaman yenilmiyoruz. O yuzden sabah kalkar kalkmaz maskemi taktım. Gun boyu mac bitene kadar da cıkartmayacağım. Bu maskenin uğur getirdiğine inanıyorum. Boyle devam edeceğiz inşallah. Beşiktaş ’ı da yeneriz.” dedi. Samsun ’dan macı izlemek icin ailece Trabzon ’a geldiklerini belirten Nil Banu Beltekin de, “Biz ailemle Samsun ’dan mac icin geldik. Fanatik Trabzonsporluyuz. Buradaki coşkuya ortak olmak icin geldik. Cok kalabalık var. Herkes macı heyecanla bekliyor. Bu sene biz şampiyon olacağız. Cok mutluyum.” şeklinde konuştu. Trabzon ’a cok zor şartlarda geldiklerini belirten gurbetci Merve Kibar ise, “Biz Trabzonspor macı icin Hollanda ’dan geldik. Cok zorlu şartlarda buraya geldik. Ama Trabzonspor icin can feda. İnşallah bu macı alacağız. Mac icin erkenden meydana geldik, taraftarlar burada toplanıyor. Cok guzel bir ortam oluyor. Mac sonu da yine meydana kutlamalara geleceğiz.” dedi.