Global Yatırım Holding iştiraki Consus Enerji Genel Muduru Atay Arpacıoğulları, elektrik uretim ve sanayi tesislerinde verimliliğin sadece yuzde 10 artmasının gaz kullanımını yaklaşık 4 milyar metrekup azalttığını belirterek, "Bu da gunumuz fiyatlarıyla 2,5-3 milyar dolarlık bir tasarruf demek." dedi. Dağıtık enerjide kojenerasyon ve trijenerasyon santralleriyle de faaliyet gosterdiklerini anlatan Arpacıoğulları, bu tesislerin tek bir kaynak kullanmak suretiyle uretim yaparak elektrik, ısıtma ve soğutma olmak uzere değişik formlarda enerji sağlayabildiğini anlattı. Arpacıoğulları, boylece soz konusu tesislerde yuzde 90'a varan yuksek enerji verimliliğine ulaşılabildiğini vurgulayarak, Turkiye'de kojenerasyon ve trijenerasyon santrallerinin toplam kurulu gucunun yaklaşık 3 bin 500 ila 4 bin megavat civarında olduğunu bildirerek, bu kapasitenin sadece yuzde 15'lik kısmının lisanssız, yani tamamen oz tuketime yonelik uretim yapan santrallerden oluştuğunu ifade etti.
Arpacıoğulları, gecen yıl elektrik uretimi ve sanayi amaclı olmak uzere 36,2 milyar metrekup doğalgaz tuketimi olduğunu anımsatarak, "Burada ulaşılacak sadece yuzde 10'luk verim artışı 3,5-4 milyar metrekup veya gunumuz fiyatlarıyla 2,5-3 milyar dolarlık bir tasarruf demek. Turkiye'de doğalgazdan enerji uretiminde ortalama verim yuzde 50 civarlarındayken, kojenerasyon tesislerinde bu oran yuzde 90'lara ulaşabiliyor." diye konuştu.