Turk askeri, Libya ile imzalanan Askeri ve Guvenlik İş Birliği Mutabakat Muhtırası cercevesinde bu ulkede gorev yapıyor. Hums kentinde gorevli Mehmetcikler, Ramazan ayının ilk iftarını, ulkelerinden uzakta yaptı. Libya Gorev Grup Komutanlığı (LGGK) Hums Muşterek Deniz Eğitim Merkezi'ndeki askerler, Turkiye'den ayrı kaldıkları ilk iftarlarında Ramazan ayı mesajı gonderdi. Hums Muşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yetkin Kocaş, LGGK deniz unsurları olarak Turkiye'den cok uzakta mubarek Ramazan ayına kavuşmanın ve ilk iftarı yapmanın tarifsiz mutluluğu icinde olduklarını soyledi. Aziz Turk milletinin ve kardeş Libya halkının mubarek Ramazan ayını kutlayan Albay Kocaş, "Turk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarihsel yapısına ve geleneklerine bağlı olarak her şartta ve her koşulda, kendisine tevdi edilen gorevleri başarmak icin azami gayret gostermiş ve hak ettiği zaferler ile Turk milletini onurlandırmıştır. İşte yine bu ruh ve azimle bizler gorevine hazır beklerken, Ramazan ayının coşku ve bereketini sevdiklerimizle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı. "Şu anda Ramazan ayının ilk iftarını yapmakta olduğumuz Libya'da ulkemi ve milletimi temsil etmenin onur ve heyecanını yaşıyorum." diye konuşan Deniz Piyade Uzman Cavuş Mehmet Hasan Baş, Turk milleti ile dost ve kardeş Libya halkının Ramazan ayını kutladığını soyledi.
Astsubay Kıdemli Başcavuş Mehmet Lale ise başta şehit ve gazi yakınları olmak uzere tum Turk milleti ile dost ve kardeş Libya halkının Ramazan ayını kutladığını ifade etti.
Astsubay Lale, "Dostlukların sevgiyle beslendiği, gonullerin sevgiyle dolup taştığı mubarek Ramazan ayına girmenin heyecanı, bu yıl ulkemizden ve sevdiklerimizden ayrı olmanın duygularıyla harmanlanmış ve bir başka anlam kazanmıştır." şeklinde konuştu. Hums Muşterek Deniz Eğitim Komutanlığı, Libya ve Turk Silahlı Kuvvetleri arasındaki mevcut dostluk ve iş birliği alanlarının geliştirilmesi ve Libya Deniz Kuvvetleri personelinin ihtiyac duyduğu eğitim desteğinin sağlanması amacıyla Hums kentinde 25 Ağustos 2020'den bu yana faaliyetlerini surduruyor.

Astsubay Kıdemli Başcavuş Mehmet Lale ise başta şehit ve gazi yakınları olmak uzere tum Turk milleti ile dost ve kardeş Libya halkının Ramazan ayını kutladığını ifade etti.