Tekirdağ merkez Suleymanpaşa ilcesinde yaşayan 78 yaşındaki Ali Hicsolmaz, cocukluğundan bu yana babasının yanında balıkcılığa başladığı limandan ayrılamıyor. Omrunu denizde balık yakalamaya adayarak ailesini gecindiren Hicsolmaz, ileri yaşın verdiği zorluklardan da oturu, kolunu ve omuzunu kırdıktan sonra balıkcılık yaptığı tekneyi de sattı. Tekneyi satan Hicsolmaz, denizden cekildi ama liman ayrılamıyor. Her gun Suleymanpaşa Balıkcı Limanına giden yaşlı adam, aynı limandaki balıkcılara ağ yapıyor ve yırtılan ağları tekrar onararak eski haline getiriyor. Yaklaşık 70 yıldır omrunu denize adayan adam, 1961 yılında okulu bitirip mezun olmasına rağmen, balıkcılık yapmaya devam ettiğini serbest olarak calışmayı sevdiğini kaydetti.
Camianın eski balıkcılarından 78 yaşındaki Ali Hicsolmaz yaptığı acıklamada, "1944 yılında doğdum. 1949 yılında annemi kaybettik. Ondan sonra babam evlenmedi. Bize hem analık, hem de babalık yaptı. Ondan sonra babamın yanına uğramaya başladım. 1951 yılında bu sahilde bu limanda babamla beraber balıkcılık yaptım. Devlet memurluğuna atılmadım. Serbest olarak calışmayı daha cok sevdim. Allah ’ımıza şukurler olsun bugunlere geldik. 1967 yılında evlendim." dedi. Gecen yıl teknesini de sattığını ifade eden Hicsolmaz, "2019 yılında gecirdiğim kazada kolumu kırdım. O sebeple teknemi sattım. Şimdilik burada kardeşlerimin ağlarını tamir ediyorum. Onlara yeni ağ yapıyorum. Bu şekilde gunumu geciriyorum. İki senedir denize cıkmıyorum. 2019 Ağustos ’un 15 ’inde kaza gecirdim. O sene umreye gittim geldim. Bu seferde tekneden inerken omzumu kırdım. Ondan sonra iyice denizden soğudum. Bir de artık korku var. Boş durdukca kendimi huzursuz hissediyorum. İlla bir meşgale olacak. Boş durmayı hic sevmem. Oğlene kadar burada calışırım. Oğlenden sonra namaza giderim. Namazdan sonra ise giderim evime istirahatimi yaparım. Hayatım boyle geciyor” diye konuştu.