Arnavutkoy ’un Merkez Mahallesi ’ne bağlı Ova Sokak'ta, perde beton yapılmayan inşaatın temel kısmında dun toprak kayması meydana geldi. Arsanın bitişiğindeki bina sakinleri, panikle sokağa cıktı. Durum, belediye ekiplerine bildirildi. Belediye ekiplerinin yaptığı incelemelerde, 4 ailenin yaşadığı binada herhangi bir hasar olmadığı tespit edildi. Ekipler, toprak kaymasının devam etme riskine karşın bina sakinlerini tahliye etti. Bina sakinleri gecici sureliğine ilcedeki otellere yerleştirildi. Ote yandan, muteahhidin inşaat sahasında guvenlik tedbirlerini artırması icin belediye tarafından uyarı gonderildiği bildirildi. Tedbir amaclı boşaltılan binada yaşayan Koroğlu Kılıc, "Binadan sabah saatlerinde ses geldi, sanki heyelan olmuş gibi. Bu binada herhangi bir onlem alınmadı. Muteahhidi veya muhendisi nasıl boyle bir cahillik yapar bilmiyorum. Buraya bir onlem alın dedim, umursamadılar. 'Allah'ın izni ile bir şey olmaz' diyor hala bana. Şimdi belediye ekipleri geldi, sıkıştı. Biz bu binadan cıkartılıyoruz ama hasta falan var binada. Otelde olur mu hic bilmiyorum. Şu an tahliye ediliyoruz. Hepimiz sıkıntıdayız, bilmiyorum. Arkada bir hasar var, ağaclarımız hep gitti." dedi.