Hollywood diyince akla gelen isimlerden birinin efsanevi oyuncu Jim Carrey olduğunu soylememiz yanlış olmaz. Ace Ventura, Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Mask ve daha bircok ikonik yapımda yer alan aktor, komedi turu başta olmak uzere filmlerin vazgecilmez isimleri arasındaydı. Anack Carrey ’i, son zamanlarda Kidding ve Sonic The Hedgehog dışında yeni yapımlarda goremez olmuştuk.
Şimdi de 60 yaşındaki Altın Kure odullu unlu aktor, Access isimli haber sitesine hayranlarını bir hayli uzecek acıklamalar yaptı. Carrey, verdiği demecte oyunculuk kariyerini sonlandırarak emekli olmayı duşunduğunu ifade etti.
[h=2]“Karşıma kusursuz bir senaryo cıkmazsa emekli oluyorum”[/h]
Ozel hayatı ve yaşadığı psikolojik sorunlarla da son yıllarda gundeme gelen Carrey yaptığı acıklamalarda, “Muhtemelen emekli oluyorum. Bu konuda oldukca ciddiyim. Eğer karşıma insanların gercekten gormesini gerektirecek muazzam bir senaryo cıkarsa devam edebilirim; ancak bu olmadığı surece ara veriyorum. Sakin hayatımı, resim yapmayı ve ruhsal yaşamımı seviyorum. Oyunculuk konusunda yeteri kadar şey yaptığımı duşunuyorum” ifadelerini kullanarak onumuzdeki gunlerde vizyona girecek Sonic 2 ’den sonra oyunculuğu bırakmayı duşunduğunu ifade etti.
Carrey ’in zaten zorluklarla dolu olan hayatı, 2015 yılında kız arkadaşının intihar etmesi sonucu daha da kotuleşmişti. Daha sonra Hollywood ’a ara veren efsane oyuncu, bu surecte bir uyanış surecinden gectiğini ve depresyonla ilgili mucadelesini yaptığı acıklamalarda vurgulamıştı.
Son zamanlarda emeklilik kararı alan tek efsanevi oyuncu Jim Carrey değil. Gectiğimiz gunlerde de Die Hard, Pulp Fiction, Sixth Sense ve daha bircok kult yapımdan tanıdığımız Bruce Willis ’in afazi hastalığı sebebiyle aktorluk kariyerini noktaladığı duyurulmuştu.