Marmara Universitesi Hukuk Fakultesi ’nde duzenlenen ‘Turkiye ’nin guvenliği ve NATO ’ konferansına katılan iş adamı Ethem Sancak, birbirinden ilginc iddialarda bulunmuştu. Sancak, “Biz Amerika ’nın desteğiyle iktidara geldik. Tac giyen baş akıllanır. One minute olayında rest cektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek icin en son icimize sızdırdıkları FETO, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik.” demişti. “Aslında Turkiye NATO ve Batı ile surekli savaş halinde. Şimdi NATO ’ya girdik ve 70 yıldır NATO ’nun bekcisiyiz. NATO ’nun butun 70 yılı boyunca bu ulkeye verdiği tek bir katkı var mı?” diye sorun Sancak, şoyle devam etmişti: “Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim icimizde gecmişte kalan bir kanserdir. Turkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir. Gec bile kaldık. Biz cıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz icin... Ben BMC ’de Altay tanklarını yapmaya calıştım. Her şey hazır. Motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak icin oluşturulmuş bir şeytani orguttur.” 
Oneri sunan Sancak, “Turkiye, Rusya ve İran bir olalım; Amerika ’yı Suriye ’den cıkaralım. Suriye ’nin toprak butunluğunu sağlayalım. Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine duşman diye Suriye ile Turkiye neden birbirine duşman olsun? Esad cok adam kesti. Biz adam kesen bircok ulkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hukumet Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıcaklıydık. Şimdi bizimle beraberler. Ben kendim gittim gordum. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bolgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat ’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yuksektir. Git gor. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA ’nın ajanlarıdır. Cok merak ediyorsanız sizi gondereyim. Bolge bolge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin.” ifadelerini kullanmıştı. Bu acıklamaların ardından AK Parti İstanbul İl Yonetim Kurulu, Sancak icin harekete gecti. İş adamı Ethem Sancak, tedbirli olarak kesin ihrac istemiyle İl Disiplin Kurulu ’na sevk edildi.

Oneri sunan Sancak, “Turkiye, Rusya ve İran bir olalım; Amerika ’yı Suriye ’den cıkaralım. Suriye ’nin toprak butunluğunu sağlayalım. Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine duşman diye Suriye ile Turkiye neden birbirine duşman olsun? Esad cok adam kesti. Biz adam kesen bircok ulkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hukumet Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıcaklıydık. Şimdi bizimle beraberler. Ben kendim gittim gordum. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bolgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat ’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yuksektir. Git gor. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA ’nın ajanlarıdır. Cok merak ediyorsanız sizi gondereyim. Bolge bolge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin.” ifadelerini kullanmıştı. Bu acıklamaların ardından AK Parti İstanbul İl Yonetim Kurulu, Sancak icin harekete gecti. İş adamı Ethem Sancak, tedbirli olarak kesin ihrac istemiyle İl Disiplin Kurulu ’na sevk edildi.