Başakşehir Cam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde gorevli olan 24 yaşındaki hamile hemşire Gulhan D.'nin yuzune, hasta yakını olan Rıdvan Kocyiğit tekme attı. Gulhan D. aldığı darbeyle yere yığılırken, şupheliler kadını darbetmeye devam etti. Gulhan D. yaşananların ardından şikayetci olurken, 4 saldırgandan baba Huseyin Kocyiğit ve oğlu Rıdvan Kocyiğit "basit yaralama" sucundan tutuklanarak cezaevine gonderildi. Gulhan D.'nin darbedilmesine ilişkin yargılanan baba Huseyin Kocyiğit ve oğlu Rıdvan Kocyiğit ilk kez hakim karşısına cıktı. Kucukcekmece 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Huseyin Kocyiğit ve Rıdvan Kocyiğit SEGBİS sistemi ile bağlandı. Tutuksuz sanıklar Nurcan Kocyiğit ve Aycan Kocyiğit ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Hemşire Gulhan D. ise duruşmaya katılmadı. İstanbul'daki hamile hemşireye saldırı anları ARŞİV
Duruşmada savunma yapan baba Huseyin Kocyiğit, "Kan vermek amacıyla hastaneye gittik. Ben kafeteryada bekliyordum. Kızım Gulcan'ın kan verdikten sonra baygınlık gecirdiğini oğrendim. Bunun uzerine yanlarına gittim. Muşteki bize karşı 'defol git sen kimsin de konuşuyorsun?' dedi. Ben de bunun uzerine muştekiye 'terbiyesizsin' dedim. Ancak iddianamedeki hakaret icerikli sozleri soylemedim. Muştekiyi darbettiğim iddiasını kabul etmiyorum. Cevrede bulunanlar muştekinin hamile olduğunu soylemediler. Ben muşteki yerdeyken tekme atarak darbettiğim iddiasını kabul etmiyorum. Sucsuz gunahsın yere iceride yatıyoruz. Biz hemşireyi darbetseydik cocuğunu duşururdu. Boyle bir şey yapmadık." dedi.
Rıdvan Kocyiğit ise, "Hemşire kardeşimin uzerindeydi. Ben ayırmak isterken guvenlikler beni alıp odaya goturduler. Hamile olduğunu duymadım. Suclamaları kabul etmiyorum. Benim cocuğum 2 gozunden engelli bunun icin hastaneye gitmiştik. Olay sırasında ben orada değildim hemşirenin yuzune yumruk atmadım. Muştekinin ilk ifadesi ile sonraki ifadesi celişiyor. İlk ifadesinde ucan tekme attı dedi daha sonra yumruk attığı soyledi" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık Nurcan Kocyiğit, "Gorgusuzler dediğini hatırlıyorum. Bunun uzerine elimdeki poşetleri bırakıp, elimdeki ayranla yanına gittim. Sen ne yapmaya calışıyorsun dedim. Muşteki ayran olan elime vurdu. Bu sebeple ayran uzerime dokuldu. Hemşire bu sırada sacıma yapıştı. Kendisine karşı bir eylemde bulunmadım. Muştekiyle aramızdaki arbede sırasında birlikte yere duştuk. Muştekinin karnına tekme atmadım. Suratına ayran fırlatmadım. Biz sesimizi duyurmak istedik. Kimse bizi dinlemedi. Olay sosyal medyaya yansıdığı icin tek taraflı değerlendirme yapıldı. Muştekinin boğazını tutmadım ve başortusunu acmaya calışmadım" şeklinde konuştu. Savcı, sanıkların tutuklu bulundukları sureyi goz onune alarak tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanıklar Huseyin ve Rıdvan Kocyiğit'in tutuklulukta gecirdikleri sure, uzerine atılı sucların ust sınırları goz onunde bulundurularak tutuklama tedbirinin olculu olmadığı gerekcesiyle adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Duruşmada savunma yapan baba Huseyin Kocyiğit, "Kan vermek amacıyla hastaneye gittik. Ben kafeteryada bekliyordum. Kızım Gulcan'ın kan verdikten sonra baygınlık gecirdiğini oğrendim. Bunun uzerine yanlarına gittim. Muşteki bize karşı 'defol git sen kimsin de konuşuyorsun?' dedi. Ben de bunun uzerine muştekiye 'terbiyesizsin' dedim. Ancak iddianamedeki hakaret icerikli sozleri soylemedim. Muştekiyi darbettiğim iddiasını kabul etmiyorum. Cevrede bulunanlar muştekinin hamile olduğunu soylemediler. Ben muşteki yerdeyken tekme atarak darbettiğim iddiasını kabul etmiyorum. Sucsuz gunahsın yere iceride yatıyoruz. Biz hemşireyi darbetseydik cocuğunu duşururdu. Boyle bir şey yapmadık." dedi.