Sokaklarda başı boş halde gezen kopekler ciddi bir tehlike boyutuna ulaşınca sanatcılar da sessiz kalmadı. Cok sayıda cocuk kopek saldırılarında hayatını kaybedince tepkisini ifade eden Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından duşuncelerini acıkladı. Tilbe, saldırgan kopeklerle ilgili 'zehirli et verilsin, toplatılsın' acıklamasının ardından sosyal medyada buyuk bir lincle karşılaştı. Hayvansever grupların hedefi olan Tilbe, sahipsiz kopeklerle ilgili attığı tweetten sonra hakkında yapılan yorumların "taciz ve linc boyutuna vardığı" iddiasıyla suc duyurusunda bulundu. Tilbe, avukatı Handan Bakbak ile birlikte Cağlayan'daki Adalet Sarayı'na geldi. Tilbe, gazetecilere yaptığı acıklamada, sahipsiz kopeklerin saldırısına uğrayan cocukları gordukten sonra sosyal medyadan bazı paylaşımlar yaptığını hatırlattı. Sahipsiz kopeklerle ilgili, "İnsan olur, hayvan geberir. Gebersin" dediğini anlatan Tilbe, bu paylaşımının ardından cok uzerine gelindiğini belirterek, "O zaman uyutulsun. Ama cocuklar sokakta rahat gezsin. Yaşlılar camiye sabah rahat gitsin. Koyluler tarlasına giderken parcalanıyor, rahat gitsin. Cocuklar parklarda oynasın, yaşlılar rahat gezsin. Diğer kopekler de rehabilite ediliyorsa edilsin." dedi. Sahipsiz kopekler arasında gorme engelliler ya da yaşlı bireylere yardımcı olanlar olduğunu hatırlatan Tile, bu kopeklerin insanlara faydalı hale getirilmesini isteyerek, "Buna hepimiz razıyız ama parcalayan kopekler, yine soyluyorum, itlaf edilmelidir. Cunku vahşilerdir. O yuzden cocukların da insanların onceliği olduğunu duşunuyorum yaşamda. Ben hayvan duşmanı değilim beni hayvan duşmanı ilan ettiler." diye konuştu. Bir gazetecinin, "O tweeti attıktan sonra neler yaşadınız?" sorusuna Tilbe, cok hakarete uğradığını belirterek, "Ne annem, ne babam, ne vucudum, ne kişiliğim, ne sanatım, hicbir şey bırakmadılar. O yuzden cok gucume gitti. Aslında gececektim bu olayı ama bu kadar hakareti niye yiyeyim ki ben? İnsanı savunduğum icin mi? Cocukları, yaşlıları, kopekler parcalamasın dediğim icin mi?" dedi. Kendisine "katil" dendiği icin gunlerce ağladığını, bunları hak etmediğini dile getiren Yıldız Tilbe, şoyle konuştu: "En sonunda da yasal olarak hakkımı aramaya karar verdim. Cunku bu insanlar, ben, 'Vahşi hayvanlar ortadan kaldırılsın' dediğim icin akıl sağlığıma kadar beni sorgulamaya calışıyorlar. Bunu yapanlar da avukatlar, cok ayıp. Yani sizin de cocuğunuzu parcalayabilir bir kopek, teyzeniz, anneniz, akrabanız. Boyle olmamalı. Biz el ele verip bu ulkede yaşayan aklı başında insanlar olarak buna bir cozum bulmalıyız. Bu yapılmalı ve herkes rahat etmelidir yani. Herkes aynı değil ki herkes kopek sevmez ki. Adam evinde yılan besliyor, ben yılan sevmek zorunda mıyım? 4 tane kedim var biri dun 5 yavru doğurdu. Yani herkesin hayvan sevgisi başkadır ama insan her şeyden once gelmelidir. İnsan varsa her şey vardır, insan yoksa hicbir şey yoktur. Ve cocuklarımızı, yaşlılarımızı, kadınlarımızı, ciftcilerimi korumalıyız. Camiye giden dedelerimizi niye kopek parcalasın, gunah değil mi?" Yıldız Tilbe'nin avukatı Handan Bakbak da muvekkilinin ciddi bir travma yaşadığını soyledi. Tilbe'nin tepkisinin temelinde cocukları koruma gudusu olduğunu aktaran Bakbak, "Ama amacından saptırılmış, farklı amac guden insanlarca adeta nemalanma unsuru olmuştur. Yıldız Hanım'ın evde 4 tane kedisi var. Soylemekten utanıyor. Defalarca ameliyat ettirdiği yardıma muhtac havyan var. İnsancıl kimliğiyle bilinen sanatcımızdır. Bu surec son derece haksızdır. Herkesin kendine gelmesini onemle vurgulamak isterim. Bu bir sosyal linctir, calışma hurriyetinden yoksun bırakma amaclıdır." dedi. Yıldız Tilbe ve avukat daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na cıkarak hazırladıkları suc duyurusu dilekcesini sundu. Şarkıcı Yıldız Tilbe, 12 Mart'ta sosyal paylaşım sitesi Twitter uzerinden yaptığı paylaşımında, "Saldıran kopek gruplarına bulundukları bolgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parcalamak nedir ya." ifadelerini kullanmış, bu paylaşım farklı kesimlerden tepki cekmişti.