Bursa'da yaşayan Emre Nuri Korkut, Azerbaycan Universitesi'nden mezun olduğunu, Pensilvanya Universitesi'nden de kekemelik ve dil patolojisi uzerine sertifika aldığını belirterek 2018 yılında konuşma bozuklukları merkezi actı ve gelen kişileri tedavi etmeye başladı. Bir sure sonra merkeze gelen kişilerden birinin şuphelenip, ihbarda bulunması ile gozaltına alınan Korkut'un lise mezunu olduğu ortaya cıktı. Ayrıca Korkut'un iş yerinde yapılan aramalarda sahte diplomalar ile profesorluk ve docentlik unvan belgeleri ele gecirildi. Korkut, 22 Şubat 2018'de cıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Karara Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı uzerine Korkut bu kez tutuklandı. Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'resmi belgede sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' suclarından dava acılan ve 33 kişinin şikayetci olduğu Emre Nuri Korkut, duruşmada savunma yaptı. Korkut, şunları anlattı: "Bana gelen kişilerin oncelikle sordukları 'Duzelecek miyim' sorusuydu. Gelen kişileri en az 1 hafta sureyle ucretsiz deneme surecine alıyorum. Bu surecte her şeyi şeffaf şekilde odedikleri rakama kadar oğrenerek calışıyorlar. Herhangi bir senet veya sozleşme yoktur. Odeme yapmama şansları her zaman vardır." Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Korkut'u her bir mağdur icin 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek, toplam 55 yıla mahkum etti.​ Sanık avukatı Konuralp Yeşil, 'resmi belgede sahtecilik ve basit dolandırıcılık' suclarının uzlaştırma kapsamında kaldığını belirterek kararı Bursa İstinaf Mahkemesi'ne goturdu. 8. Ceza Dairesi de sucun uzlaştırma kapsamında kaldığını bildirerek, Korkut'u tahliye ederek yurt dışı yasağı koydu. Korkut, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başladı. Son duruşmada tutuksuz sanık Korkut ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada soz alan Korkut, "Kimseye profesor olduğumu soylemedim, ayrıca bu iş icin de profesorluk gerekmez. Herkesin de parasını odedim, pişmanım" dedi. Korkut'un avukatı Konuralp Yeşil de muvekkilinin sucunun basit dolandırıcılığa girdiğini ve uzlaşmaya tabi olduğunu soyledi. Muşteki Erdal Beşer ise parasının bankaya yatırıldığını ancak almadığını soyleyerek, sanıktan şikayetci olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması icin duruşmayı erteledi.