İslam dunyası, Ramazan ayını karşılamak icin geri sayıma gecti. Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Turkler de yarın başlayacak Ramazan oncesi sahur ve iftar alışverişi yaptı. Ulke genelinde uygulanan koronavirus kısıtlamalarından dolayı, son 2 Ramazan'ı evlerinde misafirleriyle iftar yapamadan gecirmek zorunda kalan Turkler, bu yıl yasakların kalkmasıyla iftarları sevdikleriyle birlikte yapmaya hazırlanıyor. Bu nedenle Ramazan oncesi alışverişe cıkanlar, ilk iftarı birlikte acmak icin davet ettikleri misafirlerine ikramlık hurma, kuruyemiş ve meyvelerin yanı sıra icecekleri de alarak alışverişlerini tamamladı. Melbourne ’da Turklerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden Meadow Heights semtindeki alışveriş merkezinde Yasemin Duru, bu yıl hem iftarlara katılabileceklerini hem de misafir kabul edebileceklerini soyledi. Duru, ‘‘Ramazan alışverişine cıktım, hurma ve tatlı gibi Ramazan'da gerekenleri almaya geldim. İslam Âleminin Ramazan'ı mubarek olsun. ’ ’ ifadelerini kullandı. Avustralya ’daki Ramazanların da guzel olduğunu anlatan Duru, ‘‘Misafir ağırlıyoruz, kendimiz davetlere gidiyoruz, Turkiye ’deki kadar olmasa da buraya gore guzel oluyor. ’ ’ dedi.
Yaklaşık 50 yıl once geldikleri Avustralya ’da ilk yıllarda Ramazanların daha guzel gectiğini dile getiren Munire Akyol, ‘‘Hayırlı, uğurlu, şifalı, barış dolu Ramazan diliyorum cumle İslam Âlemine. ’ ’ diye konuştu. Kuruyemiş almaya cıktığını anlatan Cevdet Apak, ‘‘Ramazan hazırlıklarını yapıyoruz. İftardan sonra doktorlar fındık, badem, hurma iyi gelir diyor, onları almaya calışıyoruz. ’ ’ dedi. Avustralya ’da 2016'da yapılan son nufus sayımına gore, ulke nufusunun yuzde 2,6 ’sını oluşturan Muslumanların sayısı 604 bin 200 olarak kayıtlarda yer alıyor.