Diyarbakır ’ın Kayapınar ilcesinde yaşayan anne E.K, 8 aylık bebeğinin yuzune yastık bastırıp, boğmaya calışmıştı ve o anları cep telefonuyla goruntuleyerek eski eşine yolladıktan sonra goruntuler uzerine yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakılmıştı. Eylul bebek, olay sonrası savcılık tarafından babaya verilirken, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı ise olayla ilgili inceleme başlattı. E.K., pazartesi gunu gozaltına alındı. Diyarbakır'da 8 aylık kızını yastıkla boğmaya calışan anne gozaltına alındı Salı gunu adliyeye cıkartılan E.K., serbest bırakıldıktan sonra eski eşi Mehmet Kaya ’ya tehdit mesajı atması ve şikayet edilmesi uzerine tekrar gozaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca ikinci kez serbest bırakıldı. Yaşanan olayla ilgili olarak acıklamalarda bulunan Eylul bebeğin babası Mehmet Kaya, cocuğunun annesi E.K'nin psikolojisinin normal olmadığını ileri surerek, bebeğe bircok kez şiddet uyguladığını iddia etti. Eski eşi E.K. ile bir arkadaşı sayesinde tanıştıklarını ve evlendikten sonra cocukları olunca eski eşini daha iyi tanımaya başladığını aktaran Kaya, "Uc yıl gibi bir evliliğimiz oldu. Uc yıl icinde hep psikolojik sorunları vardı. Bir sefer intihar girişiminde bulundu. Ondan sonra biz duzelir amacıyla hep yanında kaldık, destek verdik ve cocuğumuz oldu. Cocuğumuz olduktan sonra olay cok farklı yerlere gitmeye başladı. Psikolojik sorunlarından dolayı artık cocuğumuza zarar vermeye başladı. Evde cok şahit oldum ve şahit olduğum şeyler cok cok var. Cocuğu yere vurması, cocuğu ayağıyla iteklemesi, fırlatması, yemek yemeyince ‘seni oldureceğim, ben dayanamıyorum artık ’ gibi soylemleri oldu. 2-3 ay gibi cocuğu emziremedi. 3 ’ncu aydan sonra tehditler, mesajlar durmadı. Artık işime gidemez oldum. Hep sıkıntılar, hep aklım cocuğumda kaldı." dedi. Video ortaya cıkmadan once şikayet etmemesinin sebebini de anlatan Kaya, "Şikayet etmememin sebebi aileler birbirini tanıdığı icin şikayette bulunmadım. Bırakmadılar daha doğrusu. ‘Ya duzelir, ailesiniz, gerek yok ’ gibi sozler uzerine şikayet etmedim. Butun tedavi surecinde her zaman yanında oldum ve intihar ettiği zaman da 38 adet psikiyatri hap atmıştı. Hastaneye de yetiştirende biziz. Kendi cabalarımla onu hastaneye yetiştirdim. En son video bizi bitirdi. O video uzerine de şikayet edemedim, o gun arkadaşına attım. Arkadaşına şikayet etmesi icin telefonda ricada bulundum. Arkadaşı da bana dedi ki, ‘Eğer bir daha bana cocuk videosu şiddetle atarsanız seni ve eşini şikayet ederim ’ Ben zaten şikayet etmesini istiyorum. O yuzden ona attım. Cunku atacak başka kimsem yok. Artık dayanılmaz bir hal olduğu icin artık Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptım." diye konuştu. Eski eşinin serbest bırakılmasına bir anlam vermediğini ve psikolojisinin de bozuk olduğunu iddia eden Kaya, "Cocuk cok şukur yanımızda. Mutlu, sevincli. Sağlık sorunu yok cok şukur. En iyi şekilde bakıyoruz cocuğa. Maalesef ki, o da elini, kollunu sallayarak dolaşıyor. Adalet Bakanlığına, Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum. Olmesi mi lazımdı? Ben butun belgeleri sundum. Oyle cani bir anne ki, kendisi vidoyu cekti. Videoyu bana attı. Ben onu sundum. Serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra tekrar tehdit mesajları. Cocuğu aldığımdan ve artık cocuğa zarar veremediğinden tekrar bize tehdit mesajlarını sosyal medya uzerinden yolladı. Tekrardan şikayette bulunduk. Tekrardan serbest kaldı. Buradan devlet buyuklerine sesleniyorum. Bir şey olmadan lutfen mudahale edin." şeklinde konuştu. Ote yandan, Eylul bebeğin annesi E.K ’nin bebeğine işkence yaptığı ve onu oldurme girişiminde bulunduğu zamanlarda eski eşi Mehmet Kaya attığı mesajlar ortaya cıktı. Anne E.K. mesajlarında şu ifadeleri kullandı, "Ben o cocuğu inşaat odasında yatırmazsam gorursun. Cocuk şu anda elimde nefes alamıyor. Mutlu olun, şu anda elimde can cekişiyor. Ama olunceye kadar neler yapacağım izle. Olume terk ettin cocuğunu."