İstanbul ’un Sultangazi ilcesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde onceki gun saat 17.00 sıralarında, cocuklardan biri voleybol oynarken, yaklaşık 3 bin 500 TL değerindeki cep telefonunu apartmanın giriş merdiveninde unuttu. Sokaktan gecen kimliği belirsiz iki kişi, merdivendeki cep telefonunu fark etti. Cocuklar oyun oynarken sokağın başında oyalanan kişilerden biri, apartmanın onune gelerek cep telefonunu caldıktan sonra, kendisini sokağın başında bekleyen arkadaşıyla olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık anları, guvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Sultangazi ’de, cep telefonu hırsızlığı kamerada ViDEO Oyun oynayan cocuklardan biri olan İlayda Taş, "Biz voleybol oynuyorduk. Biz telefonu merdivende unutmuştuk. İki kişi merdivendeki telefonu goruyorlar. Bizim yanımızda geciyorlar hatta. Sonra biri koşede bekliyor, diğeri ise gelip telefonu alıp cebine koyuyor. Sonrada gidiyorlar. Arkadaşımın telefonunu bulamayınca ben evden kendi telefonumu alıp, arama yaptım. Ben aradığımda telefon kapalıydı. İki arkadaşımız daha geldi. Onlar da kendi telefonlarından arama yaptılar. Telefon caldı ama meşgule aldılar. Biz guvenlik kameralarını izleyince telefonun calındığını anladık. Daha sonra polise haber verdik. Telefonu calınan arkadaşımın ailesi iki kişiden şikayetci oldu." dedi.