İstanbul'un Şişli ilcesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Şilan Topal'ı ailesinin gozu onunde zorla taksiye bindirilerek kacıran Mithat Topal ’ın yargılandığı davada karar acıklandı. Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Şilan Topal, babası muşteki Abdulhamit Narman ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Onceki savunmalarını tekrar ettiğini soyleyen Mithat Topal savunmasında, "Kotu niyetli olarak hareket etmedim. Eşimle barışmak icin hareket ettim. Bu nedenle suclamaları kabul etmiyorum. Eşime zarar vermem soz konusu değildir. Cocuğumun annesidir. Olay nedeniyle pişmanım. Tahliyemi talep ederim" diyerek uzerine atılı suclamaları kabul etmedi. Şilan Topal'ı kacıran eski eşi tahliye edildi, genc kadın karara isyan etti Pişman olduğunu soyleyen sanık Maksut Yıldız, mahkemeden tahliyesini talep etti. Şikayetinin devam ettiğini belirten Şilan Topal ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada esas hakkındaki mutalaasını acıklayan Cumhuriyet savcısı, olay tarihinde Şilan Topal ile Mithat Topal'ın resmi nikahla evli olduklarını ancak fiilen ayrı yaşadıklarını soyledi. Mutalaada, Maksut Yıldız'ın Topal'a yardım ettiği, Rahim Maral'ın ise ticari takside yanında oturan Şilan Topal'ın aractan inmesine izin vermediği kaydedildi. Sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan alt sınırdan uzaklaşılarak ve indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasının talep edildiği mutalaada, sanık Rahim Maral'ın da 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılmaya yardım' sucundan cezalandırılması talep etti. Mutalaada, sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi. Mutalaanın ardından son sozu sorulan sanık Mithat Topal, "Uzerime atılan sucların hepsi tamamen iftiradır. Suc işleme kastıyla hareket etmedim. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Diğer sanık Maksut Yıldız ise son sozunde, beraatını ve tahliyesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Mithat Topal'ı 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan 6 yıl, sanık Maksut Yıldız'ı aynı suctan 5 yıl hapis cezasına carptırırken tutukluluk hallerinin devamına hukmetti. Mahkeme, Rahim Maral'ı ise ‘kişiyi hurriyetinden yoksun kılmaya yardım ’ sucundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına carptırdı. Karar sonrası adliye cıkışında herhangi bir acıklama yapmayan Şilan Topal, hakkındaki koruma kararı dolayısıyla, polis ekipleri eşliğinde adliyeden ayrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve olayın gercekleştiği yer nedeniyle Gaziosmanpaşa Asliye ceza Mahkemesine gonderilen iddianamede, sanık Mithat Topal'ın evli olduğu mağdurun 7 Eylul 2021'de ailesiyle birlikte yaşadığı Şişli'deki adresine gittiği, mağduru zorla taksiye bindirdiği, bu sırada mağdurun hafif şekilde yaralandığı, bu arac icinde de diğer sanıklar Maksut Yıldız ve Rahim Maral ’ın olduğu anlatıldı. Sanık Topal'ın, mağduru ilk olarak Tarlabaşı civarında bir eve, sonrasında da Gaziosmanpaşa'da bir adrese goturduğu bilgisine yer verilen iddianamede, 8 Eylul'de mağdurun zorla tutulduğu aktarıldı. İddianamede 3 sanığın 'Birden fazla kişiyle birlikte, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma' sucundan dorder yıldan 14'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.