İzmir ’in Aliağa ilcesine bağlı Kazımdirik Mahallesi 370'inci Sokak'ta, gecen yıl 18 Eylul gunu saat 19.30 sıralarında Tekin Yaşmin (27), İran uyruklu eşi Khadijeh Khodajou ’yu (25) 1'i engelli 2 cocuğunun gozleri onunde Khodajou'yu dovup vucudunun farklı yerlerinden bıcakladı. Balkona kacan eşinin peşinden giden Yaşmin, burada da başına sehpayla vurdu. Khodajou'nun dovulduğu anlar, komşular tarafından cep telefonu kamerasıyla goruntulendi. Komşuların ihbarı uzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Khodajou, sağlık ekibinin ilk mudahalesinin ardından Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gozaltına alınan Tekin Yaşmin ise tutuklandı. Yurutulen soruşturmanın ardından Tekin Yaşmin hakkında eşe karşı silahla kasten yaralama sucundan dava acıldı. Yaşmin hakkında hazırlanan iddianameyi inceleyen Aliağa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, gorevsizlik kararı vererek olayın eşi kasten oldurmeye teşebbus sucu kapsamında değerlendirdi. Dosya, Karşıyaka Nobetci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gonderildi. Gorevsizlik kararını inceleyen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı kabul etti. İzmir'de karısını cocuklarının onunde darbetti ARŞİV Davanın acılmasın ardından Khodajou, eşi Yaşmin hakkındaki şikayetini geri cekti. Khodajou'nun şikayetini geri cekmesiyle, Yaşmin gecen gunlerde tahliye edildi. Ancak başka bir suctan cezası olduğu icin tutuklu olan Yaşmin, onceki gun Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına cıktı. Yaşmin davaya SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı tarafından okunan iddianamenin ardından Yaşmin'e soz verildi. Khodajou'yu yaralamadığını savunan Yaşmin, "Ben eşimi yaralamadım. Eşim once sehpa ile daha sonra mutfaktan aldığı meyve bıcağıyla bana saldırdı. Elini tutmaya calıştım. Bu sırada başını duvarlara vurdu. Kendisini yaralamadım." dedi. Yaşmin'in ardından tanık N.G.'ye soz verildi. N.G., "Sanığı hic tanımıyorum. Olay gunu balkonda yaşananları gordum. Bir erkek, kadına vurup balkondan atmaya calışıyordu. Daha sonra etraftakiler yukarı cıkıp kadını kurtardı." dedi. Mahkeme başkanı, Khodajou'nun şikayetini geri cekmeye yonelik olan dilekcesini okudu. Heyet, sucun niteliğinin değişmesi sebebiyle Yaşmin'e ek savunma icin yeniden soz verdi. Bir onceki savunmasını tekrar eden Yaşmin, duruşmalardan bağışık tutulma talebinde bulundu. Konuşmaların ardından heyet ara kararını acıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Yaşmin'in duruşmalardan bağışık tutulma talebinin kabulune karar verip diğer tanıkların dinlenmesi icin duruşmayı erteledi.